Μόνο στο iatropedia: Πότε θα τελειώσει η αξιολόγηση των γιατρών του πρώην ΙΚΑ!

  • Iatropedia
Με τις μέρες παίζουν στο υπουργείο υγείας για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης των γιατρών του πρώην ΙΚΑ που εντάχθηκαν είτε στο ΕΣΥ είτε στο ΠΕΔΥ.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Εντολή να ολοκληρωθεί έως το τέλος του μήνα η αξιολόγηση των γιατρών του πρώην ΙΚΑ που εντάχθηκαν στο ΕΣΥ, έλαβαν τα στελέχη του υπουργείου Υγείας και της υγειονομικής περιφέρειας (ΠΕΣΥ).

Το στενό χρονικό πλαίσιο ορίστηκε από την ηγεσία του υπουργείου υγείας ώστε να ξεκαθαρίσει η υπόθεση οριστικά και να είναι γνωστό πόσοι χρειάζονται και πόσοι γιατροί λείπουν από τα νοσοκομεία και το ΠΕΔΥ.

Με βάση τις διαβεβαιώσεις του Α' περιφερειάρχη Υγείας Σταύρου Πεντέα στους εκπροσώπους του κλάδου, η όλη διαδικασία θα έχει τελειώσει έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Βέβαια τα στενά περιθώριο προκαλούν έντονο προβληματισμό στους γιατρούς για την …προχειρότητα του εγχειρήματος.

Πάντως με βάση το νομοσχέδιο που έχει ψηφιστεί η διαδικασία αξιολόγησης μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι τον Νοέμβριο.

Τα Συμβούλια που έπιασαν ήδη δουλειά, θα αξιολογήσουν ατομικά τους υποψηφίους και ακολούθως θα τους κατατάξουν σε συγκεκριμένο βαθμό.

Στο πλαίσιο αυτό τα Συμβούλια αξιολογούν την εμπειρία, το επιστημονικό έργο, την εκπαιδευτική δραστηριότητα του αξιολογούμενου ως εκπαιδευόμενου καθώς και την προϋπηρεσία των υποψηφίων.

Στη συνέχεια θα τους κατατάξουν σε βαθμό Επιμελητή Β’ όσους έχουν συνολική προϋπηρεσία έως 10 έτη, σε βαθμό Επιμελητή Α’ όσους έχουν συνολική προϋπηρεσία από 10 έως 25 έτη και σε βαθμό Διευθυντή όσους έχουν συνολική προϋπηρεσία άνω των 25 ετών στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης από τους οποίους προέρχονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μάχη για τον έλεγχο στις ιδιωτικές κλινικές! ΕΟΠΥΥ: «Δεν είπα ότι μας υπερχρεώσατε»!

Έρχεται “φρέσκο” ρευστό στον ΕΟΠΥΥ! Γιατί “εκταμιεύει” άρον άρον ο Βορίδης

Στο πόδι οι εργαζόμενοι στην Υγεία! Πότε απεργούν

Σε συναγερμό το υπ.Υγείας για την άφιξη της τρόικας! Τι ζητούν οι δανειστές