Μυστικά υγείας για γερά δόντια!

  • Iatropedia
Η καλή στοματική υγιεινή βοηθά στην πρόληψη οδοντικών προβλήματα κυρίως της πλάκας και της πέτρας, οι οποίες είναι οι κύριες αιτίες της ουλίτιδας και της τερηδόνας. Ο πονόδοντος και η δυσοσμία του στόματος μπορεί να προληφθούν με απλούς τρόπους. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί ποια είναι η σωστή στοματική υγιεινή

Της Χριστίνας Ι. Μπουντούρη

Γενικού – Οικογενειακού Ιατρού

Το τακτικό βούρτσισμα των δοντιών και ο καθαρισμός ανάμεσα στα δόντια βοηθά να κρατήσετε τα δόντια και τα ούλα σας υγιή. Επίσης, τα στοματικά διαλύματα, καθώς και η υγιεινή διατροφή, η οποία περιλαμβάνει λιγότερα ζαχαρούχα ποτά και τρόφιμα μειώνει τη πιθανότητα εμφάνισης ουλίτιδας και τερηδόνας.

Εάν καπνίζετε, η διακοπή του καπνίσματος θα βελτιώσει τη στοματική σας υγιεινή. Παρόλα αυτά είναι σημαντικό να επισκέπτεστε τον οδοντίατρο σας τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.

Βουρτσίστε τα δόντια σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα μετά από κάθε γεύμα. Χρησιμοποιήστε μια μαλακή βούρτσα και μια οδοντόκρεμα που περιέχει φθόριο. Αντικαταστήστε την οδοντόβουρτσα κάθε 3-4 μήνες.

Χρησιμοποιείστε οδοντικό νήμα για να καθαρίσετε την περιοχή ανάμεσα στα δόντια.

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν επίσης αντισηπτικό στοματικό διάλυμα που βοηθάει στην πρόληψη της ουλίτιδας. Σε καταστάσεις , που δεν είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε οδοντόβουρτσα εναλλακτικά κάντε μια πλύση με αντισηπτικό στοματικό διάλυμα.

Επίσης, οι τσίχλες αυξάνουν τη ροή του σάλιου και βοηθούν να ξεπλύνετε το στόμα σας από τυχόν υπολείμματα τροφών μετά από τα γεύματα.

Χριστίνα Ι. Μπουντούρη

Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός

Email: cbountouri@gmail.com

www.bountouri.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συμβουλές υγείας για ευαίσθητα δόντια!