Μυστικά για καλή χώνεψη!

  • Iatropedia
Μπορεί το φαγητό να το απολαμβάνετε ειδικά αν πρόκειται για ένα λουκούλλειο γεύμα αλλά η ιδέα και μόνο ότι η ιδέα ότι η διαδικασία της χώνευσης θα σας ταλαιπωρήσει σας τρομάζει. Πως μπορείτε να χωνεύετε καλύτερα το φαγητό σας

Μια καλή τακτική για να απαλλαγείτε από τις καούρες που αντιμετωπίζετε όταν τρώτε είναι να προτιμάτε να καταναλώνετε τα φρούτα νωρίς το πρωί.

Έτσι θα δώσετε την ευκαιρία στον οργανισμό σας να κάνει καλύτερη τη διαδικασία της πέψης.

Μη τρώτε φασόλια και γίγαντες

Μπορεί τα φασόλια και οι γίγαντες να έχουν σε υψηλά επίπεδα πρωτείνη αλλά άν έχετε προβλήαματ με την χώνευση καλό είναι να τα αποφεύγεται..

Μόνο με συνοδεία

Μια άλλη έξυπνη τακτική που θα σας ανακουφίσει από τ α ενοχλητικά συμπτώματα είναι να τρώτε το φαγητό σας πάντα με τη συνοδεία σαλάτας και ποτέ σκέτο. Και αυτό γιατί η πρωτεΐνη για να χωνευθεί απαιτεί περισσότερο χρόνο.

Μη τρώτε λίπη

Αποφεύγετε όσο μπορείτε να καταναλώνετε λίπη στη διατροφή σας αφού αποτελούν εμπόδιο στη διαδικασία της πέψης.

Όχι αργά τη νύχτα

Για να ξεπεράσετε το πρόβλημα αυτό οι ειδικοί συστήνουν να μην τρώτε αργά τη νύχτα και πριν πάτε κατευθείαν για ύπνο καθώς το στομάχι σας δεν θα έχει καμία δυνατότητα να χωνεύει το φαγητό.

Όχι στην κατακράτηση

Για να ενισχύστε το πεπτικό σας σύστημα ώστε να προχωρήσει στη διαδικαδία της πέψης τρώτε λαχανικά όπως τα σπαράγγια , το αγγούρι και άλλα τα οποία είναι φυσικά διουρητικά.

Μη ξεχνάτε τα προβιοτικά

Για να ενισχύστε την καλή λειτουργία του εντέρου φάτε γιαούρτι το οποίο περιέχει προ βιοτικά που βοηθούν στην καλή λειτουργία του .

http://www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί να επιλέξω τη μεσογειακή διατροφή;