Μισό έτος στέρηση μισθού για την αναισθησιολόγο της αδικοχαμένης Μελίνας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πέρασαν κιόλας 2,5 χρόνια από τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας στο Βενιζέλειο! Και μόλις σήμερα μαθαίνουμε μια πειθαρχική έστω ποινή της γιατρού που φέρεται να έδειξε ιατρική αμέλεια μην ελέγχοντας την μετεγχειρητική κατάσταση του 4χρονου κοριτσιού. Το παιδί κατέληξε τελικά μετά από επέμβαση αφαίρεσης αδενοειδών αποφύσεων (κρεατάκια).

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της 7ης ΥΠΕ αποφάσισε τις πειθαρχικές κυρώσεις, τις οποίες θα έχει η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη και η διευθύντρια του τμήματος στο οποίο υπηρετεί. Η γιατρός φέρεται να έδειξε ιατρική αμέλεια και θα στερηθεί το μισθό της για 6 μήνες, ενώ για 2 χρόνια της επιβλήθηκε το μέτρο της στέρησης της εργασιακής της εξέλιξης… (Αν είναι δηλαδή επιμελήτρια Α δεν θα γίνει διευθύντρια ΕΣΥ!).

Σε ό,τι αφορά δε τη διευθύντρια της Αναισθησιολογικής Κλινικής, Ρεγγίνα Ρουχωτά, αποφασίστηκε και για αυτή στέρηση μισθού αλλά για 2 μόλις μήνες.

Η απολογία

Στις 23 Απριλίου πήγαν για απολογία στην 7η ΥΠΕ η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη και η διευθύντριά της στο Βενιζελείο Νοσοκομείο, Ρεγγίνα Ρουχωτά. Η Νεκταρία Πολάκη επανέλαβε αυτό που υποστήριζε εξ αρχής, ότι έκανε αυτό που θεωρούσε επιστημονικά σωστό λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα του περιστατικού.

Η κα Ρουχωτά κλήθηκε ως διευθύντρια του Τμήματος  ενώ ήταν σε άδεια, αλλά πήγε εσπευσμένα στο νοσοκομείο εκείνη την ημέρα ωστόσο δεν συμμετέχει εξαρχής στη διαχείρισή του περιστατικού με την άτυχη 4χρονη.

Είναι γνωστό ότι το Σώμα Επιθεωρητών που επίσης ερεύνησε την υπόθεση διαπίστωσε βαριά ιατρική αμέλεια στη διαχείριση του περιστατικού στις 29 Δεκεμβρίου του 2015.