Μισές δουλειές και στο νοσοκομείο της Κέρκυρας… Θα χαθούν χιλιάδες ευρώ από νοσήλια!

  • Iatropedia
Η τουριστική περίοδος πλησιάζει και 1 εκατομμύριο Έλληνες και ξένοι τουρίστες θα επισκεφτούν την Κέρκυρα για το Πάσχα και τις καλοκαιρινές διακοπές... Παρόλα αυτά, τόσο οι ξένοι υπήκοοι όσο και οι Έλληνες με ιδιωτική ασφάλιση θα φύγουν χωρίς να πληρώσουν εφόσον επισκεφτούν το ολοκαίνουργιο νοσοκομείο, επειδή δεν υπάρχει κανείς να υπολογίσει τα οφειλούμενα νοσήλια μετά τις 11 το πρωί και τα Σαββατοκύριακα... Ελλάς το μεγαλείο σου!

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Όπως καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας, οι υπηρεσίες του καινούργιου νοσοκομείου δεν έχουν την υποδομή για να υπολογίσουν την οφειλή ξένων τουριστών που χρειάζονται περίθαλψη από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, επειδή τις ώρες αυτές παραμένει κλειστή η γραμματεία!

Σύμφωνα με τους γιατρούς, οι τουρίστες που καταφεύγουν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, αλλά και οι νοσηλευόμενοι σε κλινικές του νοσοκομείου και οι ασφαλιστικές τους εταιρείες, τις περισσότερες φορές απλά δεν πληρώνουν!

“Οι παρεχόμενες υπηρεσίες, προς μεγάλη έκπληξη και των ίδιων, είναι εντελώς δωρεάν, όταν αυτές παρέχονται μεταξύ 11 το πρωί και 7 το βράδυ, καθώς αυτό το χρονικό διάστημα δεν λειτουργεί γραμματεία στο νοσοκομείο”, καταγγέλλουν οι γιατροί και προσθέτουν: “Η ίδια αδυναμία υπάρχει όταν τα εξιτήρια γίνονται απογεύματα, αλλά και από Παρασκευή μεσημέρι μέχρι Δευτέρα πρωί, καθώς υπάρχει αδυναμία άμεσου υπολογισμού των νοσήλιων”.