Μήνυση Λουράντου κατά ΕΟΠΥΥ για μερική εξόφληση οφειλών!

  • Iatropedia
Μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατέθεσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Αττικής (ΦΣΑ) Κώστας Λουράντος κατά του ΕΟΠΥΥ. Τι επικαλείται ο πρόεδρος των φαρμακοποιών.

Ο κ.Λουράντος με τη μήνυσή του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητά να διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την διερεύνηση αξιοποίνων πράξεων υπό των αρμοδίων προσώπων του ΕΟΠΥΥ, του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Υγείας, καθότι διαπιστώνει ότι παραβιάζουν συμβάσεις και νόμους και «οδηγούν εν γνώσει τους έντιμους επαγγελματίες και οικογενειάρχες στο χείλος του γκρεμού».

Ειδικότερα όπως αναλύει ο κ.Λουράντος στη μήνυσή του ο ΕΟΠΥΥ προέβη στην αποπληρωμή των οφειλών του 2011 προς τους φαρμακοποιούς στους προσωπικούς τους λογαριασμούς και όχι στους λογαριασμούς του Συλλόγου. Όμως επειδή ο ΕΟΠΥΥ στα αρχεία του διέθετε παλαιότερους τραπεζικούς αριθμούς από την εποχή του ΙΚΑ, πολλοί φαρμακοποιοί δεν εισέπραξαν τα χρήματα που έπρεπε με αποτέλεσμα επιταγές που έφεραν πρόσφατες ημερομηνίες να λήξουν και να κινδυνεύουν ακόμη και με ένταξή τους στον Τειρεσία.

Ο Κ.Λουράντος υποστηρίζει ότι ο ΕΟΠΥΥ αθέτησε τη συμφωνία του που προβλέπει την καταβολή των χρημάτων στους λογαριασμούς του Συλλόγου με συνέπεια να υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις στον κλάδο.

Όπως σημειώνει, «ο ΕΟΠΥΥ όπως παρά τις ρητές προειδοποιήσεις του Συλλόγου μας και τη μεταξύ μας συλλογική σύμβαση, επέλεξε να καταθέσει τα χρήματα των δικαιούχων απ’ ευθείας σε τραπεζικούς λογαριασμούς μελών μας, τους αριθμούς των οποίων διέθετε στα μητρώα του από την εποχή που το ΙΚΑ πλήρωνε απ’ ευθείας τους φαρμακοποιούς (ήτοι προ της εντάξεώς του στον ΕΟΠΥΥ), χωρίς να λάβει υπ’ όψιν του ότι πολλοί εξ αυτών των λογαριασμών έχουν κλείσει καθώς οι δικαιούχοι λόγω του ότι ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει από το Σύλλογό μας».