Μια Ελλάδα πεθαίνει παγκοσμίως κάθε 4 χρόνια από το αλκοόλ-δραματική η κατάσταση στην Αγγλία

  • Iatropedia
Περισσότεροι από 210.000 άνθρωποι στην Αγγλία θα χάσουν τη ζωή τους πρόωρα εξαιτίας του αλκοόλ, μέσα στα επόμενα 20 χρόνια. Το ένα τρίτο των θανάτων θα προκληθούν από ασθένειες του ήπατος. Τα υπόλοιπα δύο τρίτα, θα οφείλονται σε δυστυχήματα, βιαιότητες, αυτοκτονίες, και σε ασθένειες όπως η υπέρταση, τα εγκεφαλικά και καρδιακά νοσήματα και ο καρκίνος, και όλα θα ξεκινούν και θα καταλήγουν από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Οι Βρετανικές αρχές έχουν ήδη κινητοποιηθεί για να προλάβουν αυτή την μακροπρόθεσμη λαίλαπα και καθηγητές, ιατροί, μέλη του Βρετανικού Ιατρικού Κολεγίου, τονίζουν ότι η κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με το αλκοόλ στη χώρα για να μην επαληθευτεί το χείριστο σενάριο. Ήδη ο πρωθυπουργός της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον, δήλωσε ότι θα πατάξει την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, την οποία αποκάλεσε “σκανδαλώδη”.

Κάθε χρόνο η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ στη Γηραιά Αλβιώνα, στοιχίζει στο Εθνικό τους σύστημα Υγείας, περισσότερες από 2,7 δισεκατομμύρια στερλίνες. Τα μέτρα κατά του αλκοόλ πρόκειται να είναι σκληρά και σαν μπούσουλας θα χρησιμοποιηθεί ο τρόπος που πατάχθηκε η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ στη Σοβιετική Ένωση την δεκαετία του 80.

Στην ΕΣΣΔ τα μέτρα βοήθησαν ώστε η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών να μειωθεί κατά 1/3 μέσα σε 2 χρόνια. Ακολούθως μειώθηκαν και οι θάνατοι που σχετίζονται με το αλκοόλ κατά 12%. Πάντως το πρόβλημα με την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ φαίνεται να μην είναι μόνο βρετανικό αυτή τη στιγμή.

Στις ΗΠΑ, κάτι περισσότερο από 8.000.000 παιδιά (ποσοστό που αγγίζει το 10% του συνολικού πληθυσμού των παιδιών της χώρας) ζουν τουλάχιστον με ένα αλκοολικό γονέα και κινδυνεύουν και τα ίδια να εμφανίσουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας (ΠΟΥ) αναφέρει πως κάθε χρόνο 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν από την χρήση αλκοόλ σε ολόκληρο τον κόσμο. Δηλαδή κάθε 4 χρόνια εξαφανίζεται μια Ελλάδα, από το αλκοόλ, δηλαδή 10.000.000 άνθρωποι

Ο ΠΟΥ υποστηρίζει πως οι περιορισμοί στις πωλήσεις οινοπνευματωδών ποτών, η αύξηση της φορολογίας και η απαγόρευση των διαφημίσεων θα έχουν θετικές επιπτώσεις στην υγεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

μάθετε τα πάντα για το έμφραγμα στην εγκυκλοπαίδεια του iatropedia

μάθετε τα πάντα για το εγκεφαλικό στην εγκυκλοπαίδεια του iatropedia

μάθετε τα πάντα για τον διαβήτη και το σάκχαρο στην εγκυκλοπαίδεια του iatropedia

Εθισμένοι στο αλκοόλ οι Έλληνες

Πότε το αλκοόλ συνδυάζεται με το διαβήτη

πότες γένους θηλυκού

πίνετε μπύρα με μέτρο, προστατεύει τον οργανισμό