«Μετρήσεις Ζωής»: Κέρδισε 2 βραβεία Bronze Stevie σε 2 κατηγορίες

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Νέα μεγάλη διεθνής διάκριση για την Novartis Hellas, αυτή τη φορά στα Διεθνή Επιχειρηματικά Βραβεία (International Business Awards-Stevies), με το κοινωνικό πρόγραμμα «Μετρήσεις Ζωής». Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα απέσπασε 2 χάλκινα βραβεία ως καλύτερη καμπάνια επικοινωνίας και καλύτερη εκστρατεία ευαισθητοποίησης στον τομέα της υγείας, τα οποία παρουσιάστηκαν το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Βαρκελώνη.

Τα Διεθνή Επιχειρηματικά Βραβεία, γνωστά ως «Stevies», αποτελούν το μοναδικό διεθνές πρόγραμμα βράβευσης επιχειρήσεων και υποστηρίζονται από σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο των επιχειρήσεων, των πανεπιστημίων, των media και της πολιτικής από όλο τον κόσμο. Οι οργανισμοί που βραβεύτηκαν φέτος, επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 3.800 υποψηφίους από 60 χώρες.

Μετρήσεις Ζωής

Η Novartis Hellas, με επίκεντρο τον Έλληνα ασθενή υλοποιεί, από το 2015, το κοινωνικό πρόγραμμα «Μετρήσεις Ζωής», που έχει στόχο να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών για την αξία της πρόληψης και τακτικής διεξαγωγής διαγνωστικών ελέγχων, μέσα από την παροχή δωρεάν εξετάσεων πρωτοβάθμιας φροντίδας. Η πρωτοβουλία «Μετρήσεις Ζωής» εντάσσεται στο πλαίσιο της διαρκούς δέσμευσης της Novartis να στηρίζει έμπρακτα τους ασθενείς, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας πρωτοποριακά προγράμματα με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Για το λόγο αυτό, συνεργάζεται με φορείς και την επιστημονική κοινότητα, διασφαλίζοντας πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, πάντα με υψηλά επίπεδα ευθύνης και ακεραιότητας.

Από το 2015 μέχρι και σήμερα, οι «Μετρήσεις Ζωής» έχουν επισκεφθεί 13 περιοχές, κι έχουν πραγματοποιηθεί 18.289 δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις, ενώ το πρόγραμμα για το 2017 βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Το εν λόγω πρόγραμμα έχει λάβει πολλαπλές διακρίσεις και ιδιαίτερη αναγνώριση, τόσο στην Ελλάδα, όσο και το εξωτερικό, γεγονός που επιβεβαιώνει την ασθενοκεντρικη φιλοσοφία και τη συνεπή δέσμευση της Novartis Hellas στις κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η κ. Φωτεινή Μπαμπανάρα, Επικεφαλής Επικοινωνίας Ομίλου Novartis:

«Η ασθενοκεντρική μας προσέγγιση αποτελεί σημείο αναφοράς στη χάραξη προτεραιοτήτων Εταιρικής Υπευθυνότητας, την οποία εστιάζουμε στην επέκταση της πρόσβασης στην υγεία και την υπεύθυνη επιχειρηματική δραστηριότητα. Αυτός ο συνδυασμός συνδέεται άμεσα με την αποστολή, το όραμα και τη στρατηγική της εταιρείας μας. Οι «Μετρήσεις Ζωής» υπηρετούν την αποστολή μας, ώστε όλο και περισσότεροι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση στην ενημέρωση, την πρόληψη και τη γρηγορότερη διαχείριση των όποιων θεμάτων υγείας. Ως εκ τούτου, είμαστε πολύ περήφανοί για τη Διεθνή διάκριση του προγράμματος «Μετρήσεις Ζωής», που πλέον έχει μετασχηματιστεί σε μια μοναδική πλατφόρμα συλλογικής ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και εν τέλει, φροντίδας για τους πολίτες».