«Μεταμορφώστε το «ταμπού»… Παίξτε μαζί μας!»

  • Iatropedia
Καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού πραγματοποιεί ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζονται οι ακόλουθες δράσεις: τις ακόλουθες δράσεις:

Νόσος Crohn και Ελκώδης Κολίτιδα – Σύνδεση με Ρευματικά Νοσήματα, Άγχος και Στρες

Την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 στις 7.00 μ.μ στο Ξενοδοχείο Τιτάνια (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα) θα πραγματοποιηθεί ομιλία γιατρών, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, όπου και θα απαντηθούν ερωτήματα για τη νόσο του Crohn και την ελκώδη κολίτιδα, τη σύνδεσή τους με τα ρευματικά νοσήματα, καθώς ένας στους δύο ασθενείς με ΙΦΝΕ παρουσιάζει και κάποιο είδος ρευματοπάθεια, τον ρόλο του άγχους και του στρες στην ανάπτυξη των ΙΦΝΕ, πόσο άμεσα συνδεδεμένα είναι και πώς επηρεάζουν τη μετέπειτα εξέλιξή τους.

Ομιλητές θα είναι ο Γαστρεντερολόγος, Διευθυντής Γαστρεντερολογικής Κλινικής στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο του Πειραιά Χάρης Τζάθας, η Ρευματολόγος, Επιμελήτρια Α΄ στην Ρευματολογική Κλινική του Ασκληπιείου Βούλας Αντωνία Ελέζογλου, και η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Ανθρωπίνων Σχέσεων Βάσια Καραγιώργου.

Παίξτε … μαζί μας στο Μοναστήρακι

Το Σάββατο 23 Μαΐου 2015, από τις 11.00 π.μ. έως τις 4.00 μ.μ, θα πραγματοποιηθεί ανοικτή εκδήλωση στην πλατεία Μοναστηρακίου με κεντρικό σύνθημα «Παίξτε μαζί μας!». Όσοι επιθυμούν θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη νόσο του Crohn και την ελκώδη κολίτιδα και να συμμετάσχουν εμπράκτως στη νέα καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, βγάζοντας selfie φωτογραφίες. Όσο για τους μικρούς μας φίλους, με τη βοήθεια της δημιουργού origami Ηλέκτρας Νέγκα θα φτιάξουν πρωτότυπες κατασκευές από χαρτί υγείας και θα «μαγειρέψουν» παραμύθια με τον δημοσιογράφο και συγγραφέα παιδικών βιβλίων Κώστα Στοφόρο και τη μαγική τράπουλα της παραμυθοκουζίνας του, μαθαίνοντας με τον πιο δημιουργικό τρόπο ότι κανένας δεν αξίζει την απομόνωση, πόσο μάλλον ένας ασθενής.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού.

«Χαμένοι στη Μετάφραση»

Τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2015, στις 7.00 μ.μ., στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης θα πραγματοποιηθεί, με ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο, εκδήλωση με τίτλο «Χαμένοι στη Μετάφραση». Με ένα μίνι θεατρικό έργο η ηθοποιός και συγγραφέας Εμμανουέλλα Αλεξίου, που υπογράφει και τα κείμενα, και η ηθοποιός Ισαβέλλα Βλασιάδου θα αναδείξουν το χάσμα στην επικοινωνία μεταξύ ασθενών και γιατρών. Αυτό το χάσμα, ο ειδικός σε θέματα επικοινωνίας Ηλίας Γαληνός θα επιχειρήσει με τον δικό του τρόπο να γεφυρώσει.

Την εκδήλωση λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα παρακολουθήσει κατόπιν προσωπικής πρόσκλησης συγκεκριμένος αριθμός ασθενών και ιατρών.