Μετά από 7 χρόνια κρίσης, δεν βάλαμε μυαλό…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Στοιχεία που ενοχοποιούν πέραν κάθε αμφιβολίας τον εργολάβο που είχε αναλάβει την καθαριότητα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, έχει στα χέρια του ο αρμόδιος Εισαγγελέας. Και αυτό από μόνο του είναι χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί ακόμα στο Δημόσιο και μάλιστα στον ευρύτερο τομέα της Υγείας...

Σύμφωνα με τη διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ο εν λόγω κύριος «έτρωγε» τουλάχιστον 530.000 ευρώ το χρόνο, από κινδύλια που προορίζονταν για την καταβολή μισθών και ασφαλιστικών κρατήσεων για τους υπαλλήλους του.

Αν και δεν διευκρινίζεται από την ΔΥΠΕ κατά πόσο ο εργολάβος ανάγκαζε τους εργαζόμενους να δηλώνουν άλλα εισοδήματα από αυτά που εισέπρατταν στην πραγματικότητα,είναι βέβαιο ότι τους εκμεταλλευόταν επί σειρά ετών καρπωνόμενος τον κόπο τους και βέβαια κοροϊδεύοντας το Δημόσιο. .

Τώρα προσλαμβάνονται 75 εργαζόμενοι που θα αναλάβουν την καθαριότητα τόσο στην κεντρική υπηρεσία όσο και στις μονάδες της ΠΦΥ. Σύμφωνα με τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, οι προσλήψεις πραγματοποιήθηκαν με την έγκριση, τις διαδικασίες και τα κριτήρια που προβλέπει ο ΑΣΕΠ κι επομένως οι εργαζόμενοι έχουν πλήρη μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη, καθώς και το εργασιακό καθεστώς που προβλέπει η νομοθεσία.

“Για μια ακόμα φορά δικαιώνεται απόλυτα η επιλογή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για την έξωση των «εργολάβων» και τη σύναψη συμβάσεων εργασίας με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, τη σίτιση, τη φύλαξη κλπ.” αναφέρει σχετικά ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ.

Παύθηκε γιατρό σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

Ανακοινώθηκε εξάλλου η τελεσίδικη απομάκρυνση από το ΕΣΥ και ειδικά το Νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» στην Θεσσαλονίκη μία γιατρός ρευματολόγος. Η απόφαση είναι του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου Γιατρών ΕΣΥ.

Διαβάστε παρακάτω την απόφαση:

apolyseis_1_2_3

Ενώ όπως φαίνεται κάθε λίγους μήνες και από τους ελέγχους του ΕΟΠΥΥ, είναι αρκετοί αυτοί που ακόμα προσπαθούν να κλέψουν τον οργανισμό είτε είναι γιατροί, είτε φαρμακοποιοί, είτε ασθενείς και μεσάζοντες.