Μελατονίνη και… νύσταξες!

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
μελατονίνη
Η μελατονίνη είναι μία ορμόνη που εκκρίνει φυσικά ο οργανισμός και βοηθά στο βιολογικό ρυθμό του. Βρίσκεται, σε πολύ μικρές ποσότητες, και σε τρόφιμα όπως κρεατικά, φρούτα, δημητριακά και λαχανικά. Τελευταία η μελατονίνη συναντάται και σε μορφή συμπληρωμάτων διατροφής, όπως είναι το NightAde της Lanes, και χρησιμοποιείται ως βοήθημα για τον ύπνο, αλλά και για τη διαχείριση του ύπνου σε άτομα που εργάζονται σε βάρδιες, το jet lag για όσους ταξιδεύουν συχνά, την πρόληψη ή αντιμετώπιση προβλημάτων αϋπνίας και σύγχυσης μετά από κάποια χειρουργική επέμβαση και άλλες περιπτώσεις.

 

Στον οργανισμό η μελατονίνη εκκρίνεται από την επίφυση, έναν μικρό αδένα του εγκεφάλου. Η έκκριση της διεγείρεται με το σκοτάδι, γι΄αυτό και ονομάζεται η ορμόνη του σκότους. Συμβάλλει ουσιαστικά και αποτελεσματικά στην έλευση της νύστας και τον φυσιολογικό κύκλο ύπνου – εγρήγορσης. Συγκεκριμένα, με την έκκρισή της περνά στην κυκλοφορία του αίματος και μεταφέρεται σε ολόκληρο το σώμα. Τα επίπεδα της αρχίζουν να αυξάνονται με το σούρουπο και περίπου 2 ώρες πριν τον ύπνο τα επίπεδα μελατονίνης στον οργανισμό φτάνουν στα υψηλότερα επίπεδα, ενώ η θερμοκρασία του σώματος αρχίζει σταδικά να μειώνεται, προτετοιμάζοντας το σώμα για τον ύπνο. Τις πρώτες πρωινές ώρες αρχίζει η βαθμιαία ελάττωση της ποσότητας μελατονίνης του οργανισμού.

Ωστόσο, για πολλούς λόγους όπως η διασκέδαση, η νυχτερινή εργασία, οι δουλειά σε βάρδιες, τα συχνά ταξίδια κλπ, αγνοούμε τα σημάδια του σώματος μας και προσπερνάμε κατά πολύ την ώρα ύπνου που προστάζει το σώμα μας. Γι΄αυτό και στην πορεία συναντάται πολύ συχνά η δυσκολία στο αίσθημα της νύστας και στον ύπνο. Στην προκειμένη περίπτωση, το NightAde της Lanes μπορεί να προσφέρει σημαντική βοήθεια συμβάλλοντας αποτελεσματικά στη νύστα και τον ύπνο.

Κάποιες μελέτες έχουν καταλήξει στο ότι η χορήγηση 1mg μελατονίνης είναι επαρκής για τη ρύθμιση του κύκλου ύπνου-εγρήγορσης αλλά και για την καλή ποιότητα ύπνου. Η πρόσληψη ποσότητας πέραν του 1mg ενδέχεται να διαταράξει την ποιότητα του ύπνου, ενώ δεν φέρεται να έχει κάποιο πλεονέκτημα όσον αφορά την έλευση αυτού. Η Lanes φρόντισε για αυτό με το NightAde, αφού το κάθε υπογλώσσιο δισκίο του περιέχει 1mg μελατονίνης, την ιδανική δηλαδή ποσότητα για το καλύτερο αποτέλεσμα στη ρύθμιση του βιολογικού ρολογιού και την αντιμετώπιση της αϋπνίας.

Σημαντικό πλεονέκτημα του συμπληρώματος μελατονίνης NightAde είναι το ότι τα 90 δισκία που περιέχονται στην οικονομική συσκευασία του είναι σε υπογλώσσια μορφή. Έτσι η απορρόφηση της μελατονίνης είναι άμεση και σε πολύ υψηλά ποσοστά, με αποτέλεσμα να βρίσκεται κανείς στην αγκαλιά του Μορφέα μέσα σε μόλις 15 λεπτά…

Μπορείτε να βρείτε το NightAde στην προσιτή τιμή των 10,90€ και με διάρκεια αγωγής 3 μηνών, στο κοντινότερο φαρμακείο σας ή να μάθετε περισσότερα για τα οφέλη του στο http://laneshealth.gr/needs/agxos-nevrikotita/NightAde

μελατονίνη