Μεγάλη Βρετανία: Όταν το φάρμακο δεν θεραπεύει τον ασθενή η εταιρεία να πληρώνει τα «σπασμένα»

  • Iatropedia
Νέο δρόμο ανοίγει μια νέα διευθέτηση του θέματος της αποζημίωσης των φαρμάκων από την Πολιτεία που εισάγεται στην Μεγάλη Βρετανία.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Σκεύασμα για την θεραπεία της ηπατίτιδας της φαρμακευτικής Janssen, όταν θα αποδεικνύεται ανεπαρκές για τους ασθενείς μετά από 12 εβδομάδες χορήγησης, θα αναγκάζει την εταιρεία να επιστρέφει τα χρήματα που δαπανήθηκαν από το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας για τον συγκεκριμένο ασθενή.

Πρόκειται για ένα άμεσο και αποσπασματικό rebate, που αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο και για άλλες παρόμοιες συμφωνίες με εταιρίες από τα εθνικά συστήματα υγείας των χωρών της Ευρώπης. Σχολιάζοντας την συμφωνία ο διευθύνων σύμβουλος της Janssen στην Μεγάλη Βρετανία, Mark Hicken, δήλωσε ότι «αυτό το σχήμα αποζημίωσης του Olysio, σε συνδυασμό με τις προληπτικές εξετάσεις αίματος, με το βρετανικό ΕΣΥ να πληρώνει μόνο για τα επιτυχημένα αποτελέσματα, αποτελεί ένα καινοτόμο σχήμα συνεργασίας το οποίο μπορεί να δώσει θετικά αποτελέσματα για τους ασθενείς όσο και για τα ασφαλιστικά συστήματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λιγοστεύουν τα φάρμακα στα ράφια! Που οφείλονται οι ελλείψεις. Τι λέει ο ΕΟΦ

Φάρμακο κατά του Διαβήτη, βάζει τέλος στην ταλαιπωρία των ασθενών