Μεγάλη προσφορά του Ομίλου ΥΓΕΙΑ στους νησιώτες ακρίτες μας και τους αθλητές της Παραολυμπιάδας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το πρόγραμμα «Ταξιδεύουμε για την Υγεία» ξεκίνησε το 2013 με στόχο την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων μικρών νησιών και ορεινών κοινοτήτων που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες. Στηρίζεται στην εθελοντική δράση των εργαζομένων του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, οι οποίοι με εφόδιο τις κορυφαίες ιατρικές υπηρεσίες και τον τεχνολογικό εξοπλισμό αιχμής που διαθέτουν τα νοσοκομεία του Ομίλου, ταξιδεύουν και προσφέρουν ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις, ιατρική μέριμνα και ανθρώπινη φροντίδα. Ταυτόχρονα, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ στηρίζει Κέντρα Υγείας ή Ιατρεία στις περιοχές αυτές με ιατρικό εξοπλισμό, φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό. Μέχρι σήμερα, έχουν γίνει 5 εθελοντικές εκστρατείες (Λειψοί & Αγαθονήσι, Καρπενήσι, Κάρπαθος, Καλάβρυτα, Καλαμπάκα), έχουν εξεταστεί περισσότεροι από 6.000 κάτοικοι και έχουν διενεργηθεί περισσότερες από 24.000 ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις. Κι όχι μόνον αυτό, αλλά από το 2012 στηρίζει και τα μέλη της Ομάδας Παραολυμπιονικών.

Στη Λέρο πραγματοποιήθηκε η 6η κατά σειρά δράση του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ΥΓΕΙΑ «Ταξιδεύουμε για την Υγεία». Ομάδα εθελοντών προσέφερε δωρεάν υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους του νησιού την Παρασκευή και το Σάββατο 8- 9 Ιουλίου, στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αλίντων.

Η ομάδα των εθελοντών αποτελείται από 39 ιατρούς 16 ειδικοτήτων καθώς και 70 εθελοντές από το νοσηλευτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό των εταιριών του Ομίλου ΥΓΕΙΑ. Οι ειδικότητες των ιατρών είναι: αγγειοχειρουργοί, αναισθησιολόγοι, ακτινοδιαγνώστες, γυναικολόγοι, δερματολόγοι, καρδιολόγοι, νευρολόγοι, ορθοπεδικοί, ουρολόγοι, οφθαλμίατροι, παθολόγοι, παιδίατροι, πνευμονολόγοι, χειρουργοί, πλαστικοί χειρουργοί και ωτορινολαρυγγολόγοι.

Δείτε εδώ ένα σχετικό βίντεο:

Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ, από το 2012 έως σήμερα, στηρίζει τους αθλητές της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας.
Όλοι αυτοί οι μοναδικοί αθλητές, αποτελούν το καλύτερο παράδειγμα για το τι σημαίνει θέληση, δύναμη και προσπάθεια. Είναι πηγή έμπνευσης για τον καθένα από εμάς, καθώς είναι νικητές πριν καν αρχίσουν να αγωνίζονται.

Το τελευταίο διάστημα ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ στήριξε τους αθλητές ομαδικών και ατομικών αθλημάτων της Εθνικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, ώστε να ενισχύσει την προετοιμασία τους για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο της Βραζιλίας.

Για το λόγο αυτό παρέχει δωρεάν στους αθλητές τη διενέργεια των διαγνωστικών τους εξετάσεων, καθώς και την κάλυψη των ιατρικών επισκέψεων στα Νοσοκομεία και τα Συνεργαζόμενα Κέντρα του Ομίλου ΥΓΕΙΑ πανελλαδικά.

Παράλληλα, το 2015 εκτός των ιατρικών και διαγνωστικών εξετάσεων, το ΥΓΕΙΑ προσέφερε και:

-αγωνιστικό πρόσθετο μέλος σε αθλητή του στίβου ώστε να μπορέσει να αγωνιστεί σε πανευρωπαϊκό -πρωτάθλημα χειρουργική επέμβαση σε αθλητή της κολύμβησης.
-οικονομική στήριξη σε 3 αθλητές προκειμένου να λάβουν μέρος σε αγώνες που θα τους εξασφάλιζαν την πρόκριση για το Ρίο.
-χειρουργική επέμβαση σπονδυλικής στήλης .
 Η βράβευση του ΥΓΕΙΑ
Στις 4 Δεκεμβρίου του 2013 το ΥΓΕΙΑ βραβεύθηκε ως για τη συμβολή και τη στήριξή του στα μέλη της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία. Η βράβευση έγινε σε εορταστική εκδήλωση σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας, προς τιμήν των Ελλήνων αθλητών που διακρίθηκαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012, καθώς και όσων κατετάγησαν από την 4η έως την 8η θέση.

Σε εκδηλώσεις που έγιναν στις 3 Δεκεμβρίου του 2014 και 17 Δεκεμβρίου του 2015, η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή βράβευσε το ΥΓΕΙΑ για την συνεχιζόμενη στήριξή του στους αθλητές.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο: