Μεγάλη διάκριση για Έλληνα καθηγητή Καρδιολογίας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Λάμπρος Μιχάλης εξελέγη πρόεδρος του τμήματος Καρδιολογίας της Union Européenne des Médecins Spécialistes (Ευρωπαϊκή Ένωση Ειδικών Ιατρών) και ανέλαβε τα καθήκοντα του στη διάρκεια του πρόσφατου Πανευρωπαϊκού Καρδιολογικού Συνεδρίου που διεξήχθη στη Βαρκελώνη από 26 έως 30 Αυγούστου.

Η UEMS είναι ένα σημαντικό Ευρωπαϊκό επαγγελματικό όργανο με ρόλο, μεταξύ άλλων, στον σχεδιασμό των εκπαιδευτικών διαδικασιών. Σε αυτήν συμμετέχουν 1,6 εκατομμύρια ειδικευμένοι γιατροί από 37 χώρες της Ευρώπης.

Ο καθηγητής Λ. Μιχάλης με πλούσιο κλινικό, διδακτικό και ερευνητικό έργο, κατάγεται από την Άρτα και είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1993 εξελέγη λέκτορας του Πανεπιστημίου Keele της Αγγλίας και το 1994 του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το 1999 εξελέγη αναπληρωτής καθηγητής Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το 2005 καθηγητής.

Ο πρόεδρος της ΕΚΕ κος Κ. Τσιουφης και τα μέλη του ΔΣ συγχαίρουν τον Καθηγητή Καρδιολογίας κο Λ. Μιχάλη για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου του UEMS/ Cardiology section.