Με τις…ευλογίες ΕΟΦ αμοιβή στους γιατρούς του ΕΣΥ που μιλούν σε συνέδρια!

  • Iatropedia
Τελικά και οι νοσοκομειακοί γιατροί όπως άλλωστε και οι πανεπιστημιακοί μπορούν να παίρνουν το κάτι τις τους όταν μιλούν σε επιστημονικά συνέδρια. Τι αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) σε επιστολή του στον υπουργό Υγείας

Κανονικά μπορούν να εισπράττουν οι νοσοκομειακοί γιατροί την αμοιβή τους από συνέδρια μέσω του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας καθώς δεν επηρεάζεται καθόλου το έργο τους στις κλινικές μελέτες, αποφαίνεται ο Πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Λιντζέρης.

Η επιστολή του προέκυψε έπειτα από θέμα που ετέθη στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχετικά με το αν είναι ηθικό οι γιατροί του ΕΣΥ να παίρνουν χρήματα όταν κάνουν ομιλίες σε επιστημονικά συνέδρια.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΦ υποστηρίζει ότι θα πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη μεταξύ πανεπιστημιακών γιατρών και νοσοκομειακών γιατρών καθώς οι καθηγητές εισπράττουν κανονικά σχετικές αμοιβές.

Κάτι που θα πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν και οι γιατροί του ΕΣΥ, καθώς ο ΕΟΦ δεν έχει καμία αντίρρηση.

Μάλιστα όπως σημειώνει ο κ.Λιντζέρης: “Η συμμετοχή των ιατρών του ΕΣΥ ως ομιλητών ή συντονιστών στις επιστημονικές εκδηλώσεις, προσδίδει το απαιτούμενο κύρος στην εκδήλωση και συμβάλει στη διάχυση της επιστημονικής γνώσης”.

Και συνεχίζει: “Θα πρέπει να εξασφαλισθεί ίση μεταχείριση μεταξύ όλων των ιατρών του ΕΣΥ των απασχολουμένων με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και Πανεπιστημιακών, δεδομένου ότι σύμφωνα με το άρθρο 23 του Ν. 4008/2011, δύναται να καταβάλλεται τιμητική αμοιβή, στους Πανεπιστημιακούς”.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΦ εκτιμά ότι η παρουσία των γιατρών σε συνέδρια δε θίγει το πλαίσιο των κλινικών μελετών που είναι σε εξέλιξη.

Δήμητρα Ευθυμιάδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ με κάλυψη ασφαλιστικών εταιρειών! Τι σχεδιάζει ο Άδωνις

Όταν η πρόληψη σώζει! Η περιπέτεια υγείας του Νικήτα και η ψήφος εμπιστοσύνης στο ΕΣΥ

Μετά τους γιατρούς έρχεται “μπουλντόζα” και στα κτίρια του ΕΟΠΥΥ!

Με τις…ευλογίες ΕΟΦ αμοιβή στους γιατρούς του ΕΣΥ που μιλούν σε συνέδρια!