«Με τη διατροφή μπορούμε να βελτιώσουμε σώμα και υγεία»

  • Iatropedia
Η διατροφή αποτελεί τη βάση, το οικοδόμημα επάνω στο οποίο θεμελιώνεται η υγεία μας και τα καλύτερα φάρμακα υπάρχουν ελεύθερα και προσφέρονται δωρεάν στη φύση.

Της Ματίνας Χρονοπούλου BSc., N.D., Ph.D., Δρ. Φυσικοπαθητικής Θεραπευτικής

Γεγονός που είχε γίνει αντιληπτό από την αρχαιότητα και ιδίως από τον πατέρα της ιατρικής Ιπποκράτη, «φανατικό» θιασώτη της θεραπείας με τη βοήθεια της τροφής που παρέχεται μέσω φυσικών υλών από τη φύση και προσφέρεται ακόμη και για ειδική διατροφή και αντίπαλο της εύκολης καταφυγής στα φάρμακα.

Κάθε άνθρωπος, ανάλογα με τον οργανισμό του, έχει διαφορετικές ανάγκες και άρα διαφέρουν οι διατροφικές του απαιτήσεις ως προς κάποιο θρεπτικό συστατικό, κάτι άλλωστε που γνωρίζουμε εδώ και χρόνια. Άρα, είναι σημαντικό να αποδεχτούμε πως η φύση μας προσφέρει «άπειρες» δυνατότητες επιλογής, ανάμεσα στις οποίες μπορούμε να διακρίνουμε εκείνες που μας «πηγαίνουν» και οι οποίες θα μας βοηθήσουν να ανακάμψουμε ή να διατηρήσουμε την υγεία μας.

Αντίθετα, η κακή διατροφή έχει αποδειχτεί πως μπορεί να προκαλέσει στεφανιαία νόσο, σακχαρώδη διαβήτη, υπέρταση, υπερλιπιδαιμία, οστεοπόρωση, παχυσαρκία, οστεοαρθρίτιδα, άπνοια ύπνου και καρκίνο.

Μια ισορροπημένη διατροφή σε θρεπτικά συστατικά μπορεί να επηρεάσει θετικά τη φυσιολογία του σώματος μέσω του μηχανισμού αλληλεπίδρασης γονιδίων και διατροφής, με συνέπεια την απομάκρυνση ή και την εξάλειψη των παραγόντων που μπορεί να συμβάλλουν στη γέννηση κινδύνων για την εκδήλωση ασθενειών ή να τους αυξήσουν.

Η διατροφή αρνείται να αποδεχτεί τη στόχευση της φαρμακολογίας που παρέχει ένα φάρμακο για κάθε ασθένεια, θεωρώντας πως ο ανθρώπινος οργανισμός αποτελεί σύνολο μηχανισμών και οργάνων που αλληλοεπηρεάζονται και δεν μπορεί παρά να αντιμετωπιστεί σαν μια ολότητα.

Η διατροφή αποτελείται από μία ποικιλία θρεπτικών και χημικών μορίων και επηρεάζει πολλαπλούς στόχους ταυτόχρονα: Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πάχους, στη βελτίωση της υγείας και ευεξίας, να επαναφέρει τον οργανισμό σε μια θαυμάσια φυσική κατάσταση, να συμβάλλει στην καλή σωματική, ψυχική και πνευματική υγεία.

Επικοινωνία

Ξενίας 18, Πλατεία Μαβίλη, 11528, Αθήνα

Τηλ.: 210-640041 / 210-6400411 / 6932-191724

Ε-mail: matinachr@gmail.com

Skype: matina.chronopoulou

www.naturopathy.gr