Με ονόματα γιατρών στην τρόικα ο Λυκουρέντζος! Τι θα παραδώσει στο ραντεβού

  • Iatropedia
Με λίστες ονομάτων γιατρών θα βρεθεί στο καυτό ραντεβού με την τρόικα σήμερα ο υπουργός υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος. Τι ζήτησαν οι δανειστές μας

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Απίστευτο και όμως μνημονιακό: Οι τροϊκανοί στο πλαίσιο της ανοικτής πια αμφισβήτησης της ηγεσίας του υπουργείου υγείας, ζήτησαν – όπως αναφέρουν πληροφορίες του iatropedia – στο σημερινό ραντεβού που θα έχουν με τα στελέχη του υπουργείου, να τους παραδοθούν δύο λίστες.

Μία με τα ονόματα των επίορκων γιατρών που καταδικάστηκαν είτε για υπερβολική συνταγογράφηση είτε για άλλες παρατυπίες που σχετίζονται με τις ιατρικές επισκέψεις. Και μία δεύτερη λίστα με όσους γιατρούς απομακρύνθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ δεδομένου ότι δεν πιστεύουν ότι το υπουργείο Υγείας απομάκρυνε ήδη το 10% των συμβεβλημένων γιατρών το 2012.
Το απίστευτο είναι ότι ζήτησαν όχι μόνο ονόματα αλλά και διευθύνσεις και τηλέφωνα προκειμένου να προχωρήσουν οι ίδιοι σε διασταύρωση στοιχείων.

Βέβαια με βάση τα ποσοστά που ισχύουν στην πράξη κοντά στο 30% των γιατρών λείπει πλέον από τον ΕΟΠΥΥ. Και αυτό αρκεί να σκεφτεί κανείς πόσοι έχουν αποχωρήσει μόνοι λόγω μη αποπληρωμής των οφειλών, σε πόσους δεν έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις αλλά και πόσοι κόπηκαν τελευταία.
Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος θα κληθεί να υπερασπιστεί τον Οργανισμό καθώς πλέον δε υπάρχουν σε πολλές περιοχές της χώρας, συγκεκριμένες ειδικότητες γιατρών, όπως παιδίατροι και καρδιολόγοι.

Εκτός αυτού βέβαια οι τροικανοί θα εξετάσουν λεπτομερώς για άλλη μια φορά τα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ αφού θεωρούν ότι οι δαπάνες για φάρμακα ξεφεύγουν ενώ ο φορέας δεν έχει αποπληρώσει ακόμη τους παρόχους του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πως το μνημόνιο σκοτώνει και τα έμβρυα! Σοκάρουν τα στοιχεία για τις αποβολές

Φούντωσε η κόντρα Σαλμά-Τούντα! Τι αιχμές άφησε ο πρόεδρος του ΕΟΦ

Τι ραβασάκια φθάνουν στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και έχει προκληθεί σάλος;

Μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία και υπερκινητικότητα: μάθετε τα πάντα

Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας οι άνθρωποι γερνούν πιο αργά;

Πόσο θα “κουρευτούν” τελικά το 2013 τα φάρμακα;