Με «μπλοκάκι» και αποσπάσεις…στελεχώνουν το Νοσοκομείο Λήμνου

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Νοσοκομείο Λήμνου ελλείψεις γιατρών
Κι αφού η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στην Λήμνο, τώρα η αρμόδια 2η ΥΠΕ στέλνει έγγραφα στους οικείους ιατρικούς συλλόγους με τα οποία ζητάει συνεργασία με όποιον γιατρό το επιθυμεί, Ιδιώτη, στρατιωτικό, ό,τι να είναι, αρκεί να δέχεται να πληρώνεται με δελτίο παροχής υπηρεσιών για τις υπηρεσίες του σε δημόσιο νοσοκομείο!

Τρεις παθολόγους, έναν νεφρολόγο, έναν γενικό γιατρό για τα Εξωτερικά Ιατρεία αλλά και έναν αναισθησιολόγο που τόσο λείπει από το Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου, ζητάει η 2η Υγειονομική Περιφέρεια (Πειραιώς και Νήσων Αιγαίου) για να καλύψει τις άμεσες ανάγκες του νοσοκομείου και ειδικά για το τρίμηνο Μαρτίου, Απριλίου και Μαϊου 2016 καθώς για το επόμενο διάστημα ευελπιστεί ότι θα έχουν γίνει προσλήψεις μονίμων γιατρών.

Οι κάτοικοι του νησιού ταλαιπωρούνται εδώ και δυο χρόνια περίπου με τον έναν γιατρό να παραιτείται μην αντέχοντας τις συνθήκες εργασίας, τον άλλον να φεύγει κακήν κακώς όταν βγήκαν στην δημοσιότητα τα σκανδαλώδη ποσά της αμοιβής του, και τον τρίτο να μην επιθυμεί να παραμείνει στο νησί…

Η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος με προσφορά για ωριαία αμοιβή των γιατρών λήγει στις 26/2 ώρα 14.00 το μεσημέρι οπότε οι φάκελοι με τα δικαιολογητικά πρέπει να έχουν αποσταλεί ταχυδρομικά στην διεύθυνση που προβλέπεται.

Έχουν προηγηθεί αποσπάσεις προσωρινές αποσπάσεις από το Νοσοκομείο της Χίου αλλά και απασχόληση στρατιωτικού. Αλλά τίποτα δεν λειτουργεί καλύτερα από τον μόνιμα απασχολούμενο.

Δείτε εδώ το σχετικό έγγραφο της 2ης ΥΠΕ: ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016