Με κλειστά ταμεία σήμερα ο «Ευαγγελισμός»-Συμμετοχή στην πανυγειονομική απεργία

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Οι εργαζόμενοι στο ΓΝΑ «Ευαγγελισμός» πραγματοποίησαν σήμερα αποκλεισμό των ταμείων του νοσοκομείου προκειμένου «να μην πληρώνουν στα επείγοντα οι ανασφάλιστοι, αλλά και οι ασφαλισμένοι των οποίων οι εξετάσεις δεν καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ».

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου κορυφώνουν τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν πριν από ένα μήνα καθώς την  και την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 8 το πρωί στα Επείγοντα, διεκδικώντας μεταξύ άλλων προσλήψεις προσωπικού, χρηματοδότηση του νοσοκομείου, δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και πληρωμή των δεδουλευμένων των εξωτερικών εργατών.

Την δε προσεχή Τετάρτη στις 2 Δεκεμβρίου, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο θα συμμετάσχουν στην πανυγειονομική απεργία που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με συγκέντρωση στις 12:00 στο υπουργείο Υγείας.

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν εξάλλου ότι «θα εστιάζουν στην ανατροπή των ελαστικών σχέσεων εργασίας των υγειονομικών και στη σταθερή και μόνιμη δουλειά των εργολαβικών εργατών χωρίς ατομικές συμβάσεις οποιασδήποτε μορφής και χωρίς εργολάβους».