Με εξετάσεις μετά τον Ιανουάριο οι ειδικότητες ιατρικής

  • Iatropedia
Το νέο σύστημα για τη λήψη ειδικότητας φαίνεται ότι θα προωθηθεί από τον Ιανουάριο οπότε και ο υπουργός Υγείας θα καταθέσει το σχετικό νομοσχέδιο.

Από το νέο έτος θα αλλάξει όλο το σύστημα ένταξης των νέων γιατρών στην ειδικότητα καθώς όπως είπε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στη βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης για τον προϋπολογισμό, τον Ιανουάριο θα υπάρξει η νομοθετική ρύθμιση.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έθεσε ωστόσο ως βασική προϋπόθεση να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των κυβερνητικών κομμάτων για το θέμα ενώ η δική του εισήγηση προς τον Πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο, είναι να ξανασυζητηθεί σύντομα το θέμα και με τους ενδιαφερόμενους φορείς όσο και στο πλαίσιο της κυβέρνησης. Όλα βέβαια συγκλίνουν πως το νέο σύστημα θα περιλαμβάνει εξετάσεις για την έναρξη ειδικότητας προκειμένου να καταπολεμηθεί η σημερινή αναμονή που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να φθάσει και τα 12 χρόνια. Όπως είπε ο υπουργός Υγείας στη Βουλή: » Αρνούμαι να συνυπάρξω με τις καθυστερήσεις 8 και 10 και 12 ακόμη ετών για να ενταχθεί ένας απόφοιτος ιατρικής σχολής στην ειδικότητα που επιθυμεί. Υπάρχουν πολλές ιδέες και σκέψεις, οι περισσότερες των οποίων συγκλίνουν στη διενέργεια εξετάσεων».