Με εντολή Βορίδη ΚΕΕΛΠΝΟ και ΕΚΕΠΥ στην Ιεράπετρα!

  • Iatropedia
Κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή του Κέντρου γιατρό κ. Θ. Παπαδημητρίου,μετέβει στην Κρήτη, μετά από εντολή του υπουργού Υγείας κ. Μ. Βορίδη, προκειμένου να ξεκινήσει υγειονομικός έλεγχος στο πλοίο με τους 750 μετανάστες από τη Συρία.

Στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησε το πρωί η υγειονομική παρέμβαση του υπουργείου υγείας στο πλοίο με τους μετανάστες 750 περίπου, από τους οποίους οι 500 είναι γυναίκες και παιδιά και οι υπόλοιποι στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένα άτομα, κατά μεγάλη πλειοψηφία από Συρία).

Το πλοίο που προσέδεσε χθες γύρω στις 11.00 το βράδυ της Τετάρτης στο κόλπο της Ιεράπετρας ενώ όταν ήταν εν πλω , μία γυναίκα έγκυος μεταφέρθηκε με SUPER PUMA επειγόντως στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου γέννησε.

Ειδική ομάδα της αντιτρομοκρατικής του Λιμενικού Σώματος ευρίσκεται σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο να υπάρχουν μεταξύ του πληρώματος και ύποπτα άτομα, καθώς και οι ίδιοι οι διακινητές, καμουφλαρισμένοι σε «μετανάστες».

Υπάρχουν ήδη στον κόλπο της Ιεράπετρας κλειστά γυμναστήρια, που είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μετανάστες!

Η επιχείρηση άρχισε στις 8 το πρωί, της όλης επιχείρησης προηγείται υγειονομικός έλεγχος πάνω στο πλοίο, από τα κλιμάκια των γιατρών, με επικεφαλής ιατρό του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Επί τόπου ευρίσκονται ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης κ. Σεραφείμ Τσόκας ο οποίος έχει το γενικό συντονισμό και απο πλευράς του Υπ Υγείας ο Διοικητής του ΕΚΕΠΥ κ. Πάνος Ευστάθιου καθώς και ο Γενικός Διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ ο γιατρός κ Θεόδωρος Παπαδημητρίου προκείμενου να συντονίσουν τις υγειονομικές υπηρεσίες για τη περίθαλψη όσων μεταναστών χρειασθεί, για την υποβολή τους σε ιατρικές εξετάσεις , ελέγχους για τυχόν μεταδοτικά νοσήματα, εμβολιασμούς, καθώς και για εξέταση της γενικότερης κατάστασης της υγείας των μεταναστών.

Ειδικά μέτρα λαμβάνονται προκείμενου να εκμηδενισθεί κάθε πιθανότητα διαφυγής ασθενούς που πάσχει από τον Έμπολα!

Βεβαίως η πιθανότητα ύπαρξης τέτοιου περιστατικού είναι σχεδόν μηδενική αφού κατά τις πρώτες πληροφορίες η πλειονότητα των επιβαινόντων προέρχονται από περιοχές που δεν πλήττονται από τον Έμπολα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΕΟΠΥΥ: «Παζάρια» στο παρά πέντε για την επίσχεση από διαγνωστικά κέντρα! Οι υποσχέσεις και οι γκρίνιες

Τέλος και οι ιδιώτες γιατροί του ΕΟΠΥΥ από 8 Δεκεμβρίου! Νέα ταλαιπωρία για ασθενείς

Στον “αέρα” τα παιδικά χωριά SOS! Γιατί απειλούνται με λουκέτο!