Με δυσκολία εκτελούνται παραγγελίες υλικών στα νοσοκομεία- 20 μέρες το περιθώριο

  • Iatropedia
"Επειδή το τοπίο που διαγράφει η έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με εισαγωγές Ιατροτεχνολογικών προϊόντων είναι ακόμη στην φάση της υλοποίησης και δεν έχει ακόμη λειτουργήσει από τις Τράπεζες, ενημερώνουμε ότι τα αποθέματα των εταιρειών-μελών του ΣΕΙΒ, επαρκούν για 20 - 30 ημέρες, πλην ορισμένων εξειδικευμένων υλικών όπου πιθανόν να έχουν ήδη εμφανιστεί ελλείψεις στα νοσοκομεία¨...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Αυτό αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατροτεχνολογικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ) κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν » την κρίσιμη αυτή περίοδο για την οικονομία και την χώρα, τα μέλη του Συνδέσμου πασχίζουν να συνεχίσουν την απρόσκοπτη προμήθεια των νοσοκομείων με τα απαραίτητα υλικά…»

Πλην όμως η έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με εισαγωγές Ιατροτεχνολογικών προϊόντων είναι ακόμη στην φάση της υλοποίησης και δεν έχει ακόμη λειτουργήσει από τις Τράπεζες, με αποτέλεσμα οι εταιρίες που αποτελούν τα μέλη του ΣΕΙΒ να προειδοποιούν ότι τα υλικά επαρκούν για 20 – 30 ημέρες, πλην ορισμένων εξειδικευμένων υλικών όπου πιθανόν να έχουν ήδη εμφανιστεί ελλείψεις!

Και καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους: «Υπογραμμίζουμε ότι οι Οίκοι του εξωτερικού έχουν αυξημένη ανησυχία για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα και είναι επιφυλακτικοί στην εκτέλεση των παραγγελιών προς τους αντιπροσώπους τους. Οι περισσότερες εταιρείες έχουν μειώσει τις παραδόσεις υλικών, εντούτοις διασφαλίζουν προς το παρόν τον εφοδιασμό της αγοράς με τα απαραίτητα υλικά».