Με ατζέντα στο Σόιμπλε! Ποιοι άνθρωποι της υγείας θα δούνε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών

  • Iatropedia
Και άνθρωποι της Υγείας αναμένεται να συναντήσουν σήμερα τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας που φθάνει στη χώρα μας επιχειρώντας να κομίσει μηνύματα στήριξης στην ελληνική κυβέρνηση.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έρχεται εν μέσω αντιδράσεων στη χώρα μας δεδομένου και του αρνητικού κλίματος που υπάρχει από πολλές κοινωνικές ομάδες μετά και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Πάντως στο πλαίσιο της επίσκεψής του και μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό ο κ.Σόιμπλε θα μιλήσει σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε μεγάλο ξενοδοχείο της πρωτεύουσας κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Αμέσως μετά ο κ. Σόιμπλε θα συζητήσει με εκπροσώπους ελληνικών επιχειρήσεων αλλά και γερμανικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους της Γερμανικής Πρεσβείας είναι και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) Κώστας Φρουζής ο οποίος και θα εκπροσωπήσει την αγορά φαρμάκου στις συνομιλίες των επιχειρηματιών με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών.

Παρότι ο χρόνος στις περιπτώσεις αυτές είναι πάντα λιγοστός –όπως άλλωστε και στην αντίστοιχη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ επίσης επί ελληνικού εδάφους- ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ αναμένεται να θέσει στον κ.Σόιμπλε τον κυρίαρχο ρόλο της αγοράς φαρμάκου στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Ο κ.Φρουζής αναμένεται να επισημάνει ακόμη ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες αποτελούν εν μέσω κρίσης βασικό πόλο απασχόλησης για περίπου 20.000 άτομα που σήμερα εργάζονται στην φαρμακοβιομηχανία και συνολικά για 100.000 άτομα που δραστηριοποιούνται περιφερειακά με το χώρο του φαρμάκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πως θα αγοράζουμε σύντομα φάρμακα από το ίντερνετ

Ξεκινούν οι έλεγχοι στις ιδιωτικές κλινικές! Τι ετοιμάζει ο Άδωνις

Άδωνις: Υπέρβαση 500 εκατ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ το 2013! Από κόσκινο όλες οι δαπάνες

Γιατροί προς Άδωνι: Αλλάξτε τώρα τον ΕΟΠΥΥ! Τι πρότειναν στον υπουργό Υγείας