Μάθετε τι σκέφτονται οι άλλοι ανάλογα με τις κινήσεις των ματιών τους

  • Iatropedia
Λένε ότι τα μάτια είναι ένα “παράθυρο στην ψυχή” και πώς μπορούν να αποκαλύψουν πολλά για το τι σκέφτεται κανείς και τι άνθρωπος είναι.

Δείτε τι προσέχουν οι ψυχολόγοι και οι ειδικοί εμπειρογνώμονες της αστυνομίας, όταν ψάχνουν για “στοιχεία” στο βλέμμα ενός ατόμου:

Κόρες οφθαλμών

Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις κινήσεις που κάνουν οι κόρες των ματιών μας. Οι κόρες διαστέλλονται όταν μας ενδιαφέρει το πρόσωπο με το οποίο συνομιλούμε ή το αντικείμενο το οποίο κοιτάμε.

Ελέγξτε το μέγεθος της κόρης στα μάτια κάποιου, όταν μιλάτε μαζί του για κάτι ενδιαφέρον. Στη συνέχεια, αλλάξτε το θέμα σε κάτι λιγότερο ενδιαφέρον και παρακολουθήσουν τις κόρες του να μικραίνουν!

Ωστόσο, προσέξτε μήπως απλά άλλαξε ο φωτισμός του χώρου και οι κόρες απλά προσαρμόστηκαν ανάλογα.

Έντονη οπτική επαφή

Η υπερβολικά επίμονη επαφή με τα μάτια είναι ένα σημάδι της προσπάθειας που κάνει το άτομο να ελέγξει τα μηνύματα που “μεταδίδει”. Αν κάποιος προσπαθεί να σας εξαπατήσει, τότε θα μπορεί να εντείνει την απευθείας οπτική του επαφή μαζί σας, κάτι που είναι ευρέως αποδεκτό ως δείκτης ψεύδους.

Όταν κάποιος ανοιγοκλείνει πολύ τα μάτια του

Εκτός από την ενστικτώδη μας ανάγκη να ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας, τα συναισθήματά μας προς το πρόσωπο με το οποίο μιλάμε μπορούν να μας κάνουν να αλλάξουμε ασυνείδητα τον ρυθμό με τον οποίο το κάνουμε.

Αν κάποιος ανοιγοκλείνει τα μάτια του πάνω από το μέσο όρο των 6-10 φορών ανά λεπτό, είναι ένδειξη ότι ενδιαφέρεται ερωτικά με το άτομο με το οποίο μιλάει.

Όταν κάποιος σκέφτεται και κοιτάει στιγμιαία προς τα αριστερά…

…σημαίνει ότι προσπαθεί να θυμηθεί κάτι.

Και αν τη στιγμή που σκέφτεται κοιτάει στιγμιαία προς τα δεξιά…

…σημαίνει ότι κάνει πιο δημιουργικές σκέψεις, οι οποίες μπορεί να είναι ένδειξη ότι προσπαθεί να επινοήσει ένα ψέμα.

Προσοχή όμως: Αν είναι αριστερόχειρας, τότε αυτά τα σημάδια αντιστρέφονται!

http://www.psychologistworld.com/