Μάθετε τα πάντα για την επικείμενη προκήρυξη στο ΕΣΥ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα κατατεθεί από το υπουργείο Υγείας στο ΑΣΕΠ η προκήρυξη για 1.660 θέσεις μόνιμου προσωπικού για τα δημόσια νοσοκομεία.

Πρόκειται για νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικού του ΕΣΥ, το οποίο θα προσληφθεί από κυλιόμενους πίνακες του ΑΣΕΠ. Για τις ειδικότητες που δεν περιλαμβάνονταν στην 4Κ και την 5Κ, θα γίνει προκήρυξη.

Εκτός από τις παραπάνω προγραμματισμένες προσλήψεις, εγκρίθηκε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) για άλλες 1.200 θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού [800 νοσηλευτικό, 345 διαφόρων ειδικοτήτων, 40 πληρωμάτων ασθενοφόρου και 15 στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (ΕΚΕΨΥΕ)].

Η κατανομή των παραπάνω θέσεων θα αφορά τα νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά με στόχο την ενίσχυσή τους έτσι ώστε να μπορούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων για μετατάξεις προς την επαρχία.

Σε ό,τι αφορά τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), έχουν ήδη διοριστεί οι περισσότεροι από τους 100 γιατρούς και αυτές τις μέρες αναλαμβάνουν και οι πρώτοι από τους συνολικά 400 νοσηλευτές.