Μάθετε πως θα αποζημιώνεστε από τον ΕΟΠΥΥ για αναλώσιμα! Όλη η διαδικασία

  • Iatropedia
Οδηγίες που θα διευκολύνουν τη ζωή των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ ώστε να παίρνουν πίσω τα χρήματά τους από τα αναλώσιμα υγειονομικά υλικά, εξέδωσε ο οργανισμός.

Μετά το μπάχαλο που προκλήθηκε με την αποζημίωση των αναλώσιμων υλικών στους ασφαλισμένους, η διοίκηση του Οργανισμού πλέον εξέδωσε επικαιροποιημένες οδηγίες ώστε να παίρνουν οι ασθενείς τα χρήματά τους πίσω.

Πλέον δεν θα γίνονται δεκτές ιατρικές γνωματεύσεις που αναγράφουν τις εμπορικές ονομασίες των αναλωσίμων υλικών ή κωδικούς αυτών, ούτε έντυπα γνωματεύσεων με λογότυπα εταιρειών.

Οι διευκρινίσεις εξεδόθησαν από τον ΕΟΠΥΥ έπειτα από δεκάδες ερωτήματα ασφαλισμένων. Όπως τονίζεται: “Σε συνέχεια των ανωτέρω και κατόπιν ερωτημάτων που υποβλήθηκαν σχετικά με την αποζημίωση παραστατικών που περιλαμβάνουν γνωματεύσεις επί των οποίων αναγράφονται εμπορικές ονομασίες αναλωσίμου υγειονομικού υλικού, επισημαίνεται ότι για όσες γνωματεύσεις φέρουν εμπορικές ονομασίες ειδών και οι οποίες έχουν εκδοθεί πριν την 1/7/14

(ανεξαρτήτως εάν έχουν κατατεθεί ή όχι στα Τμήματα Παροχών του Οργανισμού), η απόδοση δαπάνης θα γίνεται κανονικά, σύμφωνα με τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών του Οργανισμού και η ισχύς του θα ξεκινά την 1η ημέρα του επόμενου μηνός (Ιούλιος 2014) από τον μήνα (Ιούνιος 2014) κατά τον οποίο εκδόθηκε η εν λόγω οδηγία”.

Να σημειωθεί πως όσοι δεν τηρήσουν τις νέες οδηγίες του ΕΟΠΥΥ είναι πιθανό να μην εισπράξουν τα χρήματα που έχουν καταβάλει για αναλώσιμα υγειονομικά υλικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ώρα μηδέν στις εντατικές! Πως χάνονται ανθρώπινες ζωές

Έρχεται ο νόμος Βορίδη για τα «δωράκια» στους γιατρούς από φαρμακευτικές!

Χάος στις ψυχιατρικές κλινικές του ΕΣΥ! Ασθενείς στοιβαγμένοι, εργαζόμενοι σε απόγνωση

Νέα μέτρα για τον Έμπολα! Τι τίθεται σε εφαρμογή