Μάθε τα πάντα για τον καρκίνο του μαστού στο iatropedia!

  • Iatropedia
Με αφορμή τον Παγκόσμιο Μήνα Πρόληψης η κλινική ΡΕΑ ενημέρωσε τις γυναίκες για τις παθήσεις του μαστού, στο live chat που πραγματοποιήθηκε ζωντανά την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου στο studio του Iatropedia.gr με συντονίστρια τη Δήμητρα Ευθυμιάδου.

Η κα Ντασίου Παναγιώτα, χειρουργός μαστού, συνεργάτης της Κλινικής Μαστού ΡΕΑ, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις για την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία καρκίνου του μαστού!

Εξάλλου μη ξεχνάτε ότι η νόσος η οποία ''χτυπά'' μια στις οκτώ γυναίκες παγκοσμίως μπορεί να προληφθεί εάν διαγνωσθεί εγκαίρως.

Όπως ανέφερε η ειδικός ασπίδα προστασίας κατά του καρκίνου του μαστού αποτελεί πρόληψη.

Η μαστογραφία αποτελεί την πρώτη επιλογή η οποία είναι δυνατόν αν δείξει ακόμη και πολύ μικρές αλλοιώσεις στο μαστό των γυναικών.

Επιβάλλεται να γίνεται ο πρώτος έλεγχος στην ηλικία των 35 ετών και να ακολουθεί μετά κάθε χρόνο μετά τα 40.

Το διάστημα 30 έως 40 χρόνων η γυναίκα θα πρέπει να εξετάζεται με υπέρηχο μια φορά το χρόνο.

Όπως ανέφερε η κ Ντασίου κλινική ΡΕΑ έχει εξειδικευμένα μηχανήματα τα οποία μπορεί να διαγνώσουν από την πρώτη στιγμή πιθανό πρόβλημα στο μαστό ενώ παρέχει δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στις ανασφάλιστες γυναίκες.

Το άκρως ανησυχητικό στοιχείο όμως είναι ότι αυξάνονται οι γυναίκες που εμφανίζουν τη νόσο σε μικρές ηλικίες.

Πάντως το σύνηθες είναι ο καρκίνος του μαστού να εμφανίζεται μετά την εμμηνόπαυση ενώ όσο αυξάνεται η ηλικία, οι πιθανότητες είναι περισσότερες (κυρίως μετά τα 80 έτη).

Δείτε εδώ το βίντεο: