Μας «δρόσισε» πάλι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας- Εισαγγελική παραγγελία για όσα κατηγόρησε δικαστικούς

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Οι αγγλοσάξονες λένε "I rest my case" όταν θέλουν να υποδηλώσουν ότι δεν έχουν τίποτα άλλο να πουν στα δικαστήρια και την ...ζωή γενικά! Είπα ό,τι είχα να πω... δηλαδή! Κάτι τέτοιο προκαλεί πια τον κόσμο να αναφωνήσει, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης που δεν έχει καταλάβει ούτε ότι ζει σε Συνταγματική Δημοκρατία, ούτε ότι είναι μέλος της Βουλής, ούτε ότι είναι υπουργός, ούτε ότι βρίσκεται σε μια ώριμη πια ηλικία που θα έπρεπε να "βουτάει την γλώσσα στο μυαλό" του πριν μιλήσει! Διότι και μυαλό έχει, και μόρφωση. Και γι΄αυτό είναι ασυγχώρητος!

Οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας περί εμπλοκής δικαστικών σε παραδικαστικά κυκλώματα προκάλεσαν την εντολή για κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη ενώ η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ζητεί την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο δε αρμόδιος υπουργός, Νίκος Παρασκευόπουλος, «άδειασε» τον σύντροφό του λέγοντας ότι «η εμπιστοσύνη μου στη Δικαιοσύνη είναι πλήρης». Κι αυτή ήταν μια ξεκάθαρη απάντηση στα όσα είπε στην  ομιλία του στο Περιστέρι το βράδυ της Πέμπτης ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατηγορώντας δικαστικούς για εμπλοκή σε παραδικαστικά κυκλώματα!

Από την ΝΔ η αντίδραση ήρθε προ ολίγου και αναφέρει: «Ο κυβερνητικός θίασος ανεβάζει νέα παράσταση». Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι ο ένας υπουργός βρίζει αδίστακτα τη Δικαιοσύνη και ο άλλος τον αδειάζει διστακτικά. «Και ο κ. Τσίπρας προσποιείται πως δεν ακούει την ύβρη σε βάρος της Δικαιοσύνης και των δικαστικών. Στηρίζει έτσι ένα μείζον θεσμικό ατόπημα. Την εκτροπή του υπουργού του. Και επιβεβαιώνει ότι η Κυβέρνησή του είναι σκορποχώρι», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Συγγρού.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρει στην παραγγελία της προς τον κ. Δασούλα: «Σας διαβιβάζουμε φύλλα ηλεκτρονικού τύπου, στα οποία περιέχονται δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, σύμφωνα με τις οποίες «…….Υπάρχει μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη. Το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα, καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων, ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών – για να το πω κομψά – έχει δεσμεύσεις ή – για να το πω λιγότερο κομψά – είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος» και παρακαλούμε να ενεργήσετε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προς διακρίβωση της βασιμότητας των καταγγελλομένων. Επίσης να ενεργήσετε οποιαδήποτε άλλη ανακριτική πράξη ήθελε κριθεί αναγκαία».

Δείτε το βίντεο με τις επίμαχες δηλώσεις:

Η απάντηση του κ. Πολάκη:

«Τιμώ κάθε δικαστικό και οποιονδήποτε άλλο δημόσιο λειτουργό, ο οποίος με έντιμο τρόπο, σε δύσκολες συνθήκες, κάνει ευσυνείδητα τη δουλειά του.
Τούτη η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι η δικαιοσύνη έχει αναπνεύσει και δρομολογεί τη διερεύνηση και την απόδοση ευθυνών σε υποθέσεις, οι οποίες διαρκώς έρχονται στη δημοσιότητα.
Οι δηλώσεις μου αναφέρονταν σε καταστάσεις που ανακαλύπτω καθημερινά, στο χώρο της Υγείας και οι οποίες παρά το ότι είχαν γίνει καταγγελίες ή δεν ερευνήθηκαν ή καθυστερούν για χρόνια ή χάθηκαν στο δρόμο.
Άλλωστε υπάρχουν δημοσιευμένα αποτελέσματα ερευνών και πορίσματα για τη λειτουργία παραδικαστικών κυκλωμάτων στο χώρο της Δικαιοσύνης.
Επίσης είναι γνωστό ότι, από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, έχουμε αποστείλει ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, στους εισαγγελείς διαφθοράς, αρκετά πορίσματα ερευνών του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), προς περαιτέρω διερεύνηση και απόδοση ευθυνών.
Δηλώνω ότι είμαι στη διάθεση της δικαιοσύνης για ότι χρειαστεί.»