Μάρτιν Σουλτς: Πως αυξάνεις τον ΦΠΑ στα φάρμακα σε μια χώρα με ανασφάλιστους;

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
"Μου φαίνεται παράλογο όταν σε μια χώρα που το 30% του πληθυσμού δεν έχει ούτε κοινωνική ούτε ασφάλιση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης να αυξάνεται ο ΦΠΑ για φάρμακα", ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Και εμείς κύριε Σουλτς!

Ο κ. Σουλτς μίλησε σε εκδήλωση του Ιδρύματος “Φρίντριχ Έμπερτ” στο Βερολίνο και τα είπε όλα: Τις επιφυλάξεις του για τη στάση των ευρωπαϊκών θεσμών απέναντι στην Ελλάδα, την ανάγκη για δίκαιη αντιμετώπιση των Ελλήνων από το ΔΝΤ, αλλά και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

«Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για την επίτευξη μίας δικαιότερης μεταχείρισης μεταξύ και εντός των κρατών… Θα πρέπει να σταματήσουν οι συνεχιζόμενες επιβαρύνσεις στα λαϊκά στρώματα χωρών, οι οποίες πλήττονται από οικονομική κρίση. Πρέπει να το πει κανείς στο ΔΝΤ και σε άλλους ότι δεν μπορείς στην Ελλάδα να μειώσεις και άλλο συντάξεις και κοινωνικές παροχές… Μου φαίνεται παράλογο όταν σε μια χώρα που το 30% του πληθυσμού δεν έχει ούτε κοινωνική ούτε ασφάλιση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης να αυξάνεται ο ΦΠΑ για φάρμακα. Κάτι τέτοιο δεν είναι ούτε βάσιμο ούτε δίκαιο, προπαντός όταν την ίδια στιγμή, μεσούσης της κρίσης, πάμπλουτοι Έλληνες αγοράζουν ακίνητα στο Βερολίνο ή στο Λονδίνο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σουλτς.

Όπως μεταδίδει μάλιστα η Deutsche Welle, ανέφερε ότι κεντρικοί στόχοι για την αποκατάσταση της δίκαιης μεταχείρισης, είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της φοροαποφυγής και η κατάρτιση μαύρης λίστας των φορολογικών παραδείσων.