Μάκης Βορίδης: Σκευωρία με κουκουλοφόρους μάρτυρες

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
«Ο κ. Κουρουμπλής είναι εμπλεκόμενος; Γιατί δεν έχουμε 11 κάλπες;» διερωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης ανεβαίνοντας σήμερα στο βήμα της Βουλής. Δίνοντας ο ίδιος απάντηση επισήμανε ότι «δεν έχουμε, γιατί για τον κ. Κουρουμπλή η πρόταση είναι πρόταση συγκάλυψης».

Και υποστήριξε ότι η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εντάσσεται στη «σκευωρία», μέρος της οποίας είναι «τρεις κουκουλοφόροι μάρτυρες» και γι΄αυτό στην πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν διατυπώνονται συγκεκριμένες κατηγορίες.

Συνεπώς, πρέπει να στηθεί μια κάλπη περί της αρμοδιότητας της ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης…

Σχολιάζοντας όσα είχαν πει οι εισηγητές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο κ. Βορίδης ανέφερε: «Περίμενα από τους δύο εισηγητές της πλειοψηφίας να αναπτύξουν την κατηγορία, δεν είμαστε εδώ για να συζητήσουμε για φαρμακευτική πολιτική… Δεν ακούσαμε μισή λέξη για αδικήματα».

Φαρμακευτική δαπάνη

Και περνώντας στην φαρμακευτική πολιτική, ρώτησε: «Πως μειώθηκε η φαρμακευτική δαπάνη;» Απάντησε μόνος του: «Με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τα rebate – clawback, το πλαφόν στη συνταγογράφηση, την έκδοση δύο δελτίων τιμών το χρόνο, το μηχανισμό των 3 χαμηλότερων τιμών στην Ευρώπη για την τιμολόγηση. «Τα ψηφίσατε; Όχι»!

Ως προς την πρόταση για τη σύσταση Προανακριτικής, ο κ. Βορίδης επισήμανε ότι τα ονόματα των Βενιζέλου, Πικραμμένου, Σαλμά δεν αναφέρονται πουθενά αλλού, πλην του διαβιβαστικού της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. Και κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, καθώς εξαίρεσε την απιστία από τα αδικήματα που θα διερευνήσει η Επιτροπή θεωρώντας την παραγεγραμμένη, κατηγορία η οποία σύμφωνα με τον κ. Βορίδη αφορά και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή.