«Μαγειρέματα» για τους νέους ενοίκους της Αριστοτέλους- Ακόμα όλα είναι ρευστά

  • Iatropedia
Αντικρουόμενες είναι οι πληροφορίες που φτάνουν από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ καθώς την μία στιγμή δίνουν πολλές πιθανότητες στο να συνεχίσουν με την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας, και την άλλη αναφέρονται σε μετακινήσεις...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Η «ηλεκτρική καρέκλα» του υπουργού Υγείας ήταν περιέργως πάντα περιζήτητη ενώ το …λογικό θα ήταν να μην την θέλει κανείς, ειδικά στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Παρόλα αυτά, φαίνεται ότι κάποιοι την επιθυμούν για τους ίδιους ή για πρόσωπα του περιβάλλοντός τους, με αποτέλεσμα να γίνονται ακόμα και αλλαγές της τελευταίας στιγμής όπως άλλωστε συνέβη και τον Ιανουάριο με τον κ. Κουρουμπλή όταν ακούγοντας άλλα ονόματα…

Μέχρι να καταρτιστεί πάντως η τελική λίστα με τους υπουργούς και τους υφυπουργούς της νέας κυβέρνηση,ς τίποτα δεν είναι σίγουρο και τίποτα δεν αποκλείεται.

Ο τ. υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής επιθυμεί να επιστρέψει στην θέση του ώστε να ολοκληρώσει το έργο που ξεκίνησε. Μάλιστα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά δήλωσε:

«Είναι ένα υπουργείο που το ξέρω, δεν θέλω να πάω κάπου που θα με ορίζουν οι σύμβουλοι. Ξέρω για τι πράγμα μιλάω, για τι πράγμα δουλεύω, τι σχεδιασμό κάνω, έχω άποψη ακόμα και σε αυτό που θα μου πουν οι διπλανοί είτε είναι υπηρεσιακοί είτε είναι θεσμικοί», ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής και προσέθεσε: «Δεν μπορώ να είμαι επί παντός επιστητού ικανός να παράξω αυτό που πρέπει να παράξω. Και ο κόσμος έχει χάσει και την υπομονή του… Και είμαι και ένας άνθρωπος που στο χαρακτήρα μου δεν μου πάει δηλαδή να γίνω υπουργός απλώς για να είμαι υπουργός ή να κάνω τον υπουργό».

Υπεραμύνθηκε της θητείας του στο υπουργείο Υγείας, λέγοντας ότι «δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για να υπάρξει μια προσπάθεια για να περιοριστούν οι καθυστερήσεις, οι παλινωδίες, τα λάθη -δεν ξέρω αν μπορούν να εξαφανιστούν αλλά πρέπει να περιοριστούν στο ελάχιστο».