Maca η καθημερινή ενεργειακή ώθηση από τη σειρά Ypertrofes™

  • Iatropedia
Υπερτροφές… μια λέξη που τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο. Τί είναι όμως ουσιαστικά οι Υπερτροφές; Είναι τρόφιμα ξεχωριστά από όλα τα υπόλοιπα καθώς διαφέρουν στη σύστασή τους αφού έχουν υψηλή συγκέντρωση σε θρεπτικά συστατικά υψηλής διατροφικής αξίας.

Βασικό γνώρισμα κάθε τροφής που ανήκει σε αυτόν τον κατάλογο είναι η περίσσεια ποσότητα σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες και άλλα τα οποία μπορούν να βρεθούν όλα μαζί συγκεντρωμένα και να προσφέρουν πληθώρα θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό.

Διαθέτουν συστατικά τα οποία έχουν ισχυρή βιοδιαθεσιμότητα πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν πολύ εύκολα να απορροφηθούν από τον οργανισμό και να έχουν άμεση δράση. Στον κατάλογο των Υπερτροφών μπορούμε να εντοπίσουμε ξεχωριστά μούρα, καρπούς, φρούτα και φυτά τα περισσότερα από τα οποία είναι άγνωστα μιας και προέρχονται κυρίως από τροπικά κλίματα.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω όλες οι τροφές που βρίσκονται σε αυτόν τον κατάλογο διαθέτουν τις μεγαλύτερες ποσότητες βιταμινών, μετάλλων, ιχνοστοιχείων και των υπόλοιπων θρεπτικών συστατικά οπότε μπορούν πολύ εύκολα να προστεθούν στο καθημερινό διαιτολόγιο χαρίζοντας την πληρότητα που έχει ανάγκη ο ανθρώπινος οργανισμός.

Κύριο γνώρισμά τους είναι η μακροχρόνια χρήση τους καθώς έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια εξαιτίας των ιδιοτήτων τους από όλους τους λαούς οι οποίοι είχαν εντοπίσει τα οφέλη τους.

Είναι γνωστές οι ιστορίες που αναφέρονται γύρω από το κακάο, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως υπερτροφή και τα θαυματουργά οφέλη που μπορούσαν να αποκομίσουν όσοι το κατανάλωναν σε πολλούς τομείς, όπως και οι ιστορίες που σχετίζονται με την κατανάλωση Maca και την ενίσχυση που μπορεί να προσφέρει στον άνθρωπο, αφού ιστορίες αναφέρουν ότι ολόκληρες πόλεις έχουν κατακτηθεί μετά από την χρήση της εξαιτίας της ενέργειας που προσφέρει.

Η Maca λοιπόν είναι μια από τις πιο γνωστές Υπερτροφές που υπάρχουν καθώς η λήψη της μπορεί να οδηγήσει σε ξεχωριστά αποτελέσματα.

Αρχικά η Maca είναι ένα φυτό που καλλιεργείται κυρίως στις ψηλές κορυφές των Άνδεων του Περού, για πάνω από 3000 χρόνια, και χρησιμοποιείται ως τροφή, παρόλα αυτά όμως διαθέτει ιδιότητες που την κάνουν να ξεχωρίζει από πολλές άλλες τροφές.

Στην κατηγορία των Υπερτροφών μπορούμε να εντοπίσουμε δύο μορφές Maca, την κόκκινη και τη λευκή, και οι δύο έχουν τη μορφή σκόνης αλλά διαφέρουν στις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρουν κατά τη λήψη τους.

Η κόκκινη Maca διαθέτει υψηλότερη ποσότητα σε ορισμένες ενώσεις που στηρίζουν το σώμα με αντιοξειδωτική δράση. Η Maca είναι ένα συστατικό που μπορεί να προσφέρει μια ισορροπία στο ορμονικό σύστημα εξαιτίας των προσαρμογόνων ιδιοτήτων βοηθώντας στη φυσιολογική λειτουργία και στη μείωση των ορμονικών ανισορροπιών.

Η Maca, ιδιαίτερα η κόκκινη, είναι ένα κατεξοχήν συστατικό που έχει χρησιμοποιηθεί για τη συμβολή της στη μείωση της εμφάνισης σεξουαλικών προβλημάτων τα οποία μπορεί να επηρεάζουν τόσο άνδρες όσο και γυναίκες, έχοντας τη δυνατότητα να αυξήσει τα επίπεδα τεστοστερόνης και να βοηθήσει στη μείωση των ορμονικών διαταραχών αντίστοιχα.

Ενώ μια από τις χαρακτηριστικότερες ιδιότητες που έχει η κόκκινη Maca είναι η συνεισφορά της στην ενίσχυση των επιπέδων ενέργειας καθώς είναι ένα συστατικό που χρησιμοποιείται πολλές φορές από αθλητές και από άτομα που ασχολούνται με τον αθλητισμό ώστε να αυξηθούν τα επίπεδα ενέργειας και η αντοχή τους.

Η Maca γενικότερα όταν καταναλωθεί μπορεί να δημιουργήσει ένα αίσθημα χαράς και μια φυσιολογική αύξηση της διάθεσης εξαιτίας των ιδιοτήτων που διαθέτει ως προσαρμογόνο φυτό.

Η κόκκινη Maca καθώς και η λευκή, μαζί με μια σειρά από άλλες Υπερτροφές προσφέρονται μέσα από τη σειρά Ypertrofes™ της Astra Medical Hellas Superfoods™-AMHES σε μορφή σκόνης ώστε να μπορεί να είναι εύκολη η χρήση τους, αφού έτσι μπορούν να προστεθούν σε χυμούς και φαγητά χαρίζοντας όλα τα ευεργετικά τους αποτελέσματα αλλά παράλληλα προσθέτοντας και μια ξεχωριστή γεύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποια μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ των μορφών συμπληρωμάτων διατροφής, και γιατί υπερέχουν αυτά που η μορφή τους είναι σε σπρέι για το στόμα;

Ποια είναι η λειτουργία του Πράσινου Καφέ στην προσπάθεια απώλειας βάρους;

Υπερτροφές….. μια πηγή ευεξίας και ενέργειας

Χλωρέλλα… μια μαγική άλγη!