Λύση για τις εμβοές που επιβεβαιώνεται από μελέτη του Τζανείου Νοσοκομείου

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
εμβοές
Οι εμβοές είναι ωτολογική διαταραχή, στην οποία ο ασθενής ακούει ήχους που παράγονται από το σώμα. Αποτελούν ένα πολύπλοκο και πολύπλευρο διαγνωστικό και θεραπευτικό πρόβλημα και σήμερα ταλαιπωρούν μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Σύμφωνα με πρόσφατα δεδομένα, υπολογίζεται ότι το 10% του γενικού πληθυσμού επισκέπτεται τον ΩΡΛ εξαιτίας ενοχλήσεων από εμβοές.

Εμβοές: Τι πρέπει να καταλάβετε

Οι εμβοές διαχωρίζονται σε ιδιοπαθείς ή πρωτοπαθείς και σε δευτεροπαθείς. Οι ιδιοπαθείς αποτελούν την κατά πολύ συχνότερη μορφή εμβοών. Οι δευτεροπαθείς εμβοές οφείλονται σε κάποια υποκείμενη διαταραχή, είτε του ακουστικού συστήματος (π.χ. δυσλειτουργία Ευσταχιανής, ωτοσκλήρυνση, ή και απλό βύσμα κυψελίδος) στον έξω ακουστικό πόρο, είτε μη ακουστική διαταραχή (π.χ. αγγειακές ανωμαλίες, μυοκλονία, ή ενδοκρανιακή υπέρταση).

Από τη άλλη, η μεγάλη πλειοψηφία των ατόμων με ιδιοπαθείς εμβοές, ακούν ήχους οι οποίοι γίνονται αντιληπτοί μόνο από αυτούς. Η «πηγή» των περισσότερων ιδιοπαθών εμβοών δεν είναι γνωστή. Κάποιες περιπτώσεις προκαλούνται από ακουστικό νευρίνωμα ή κοχλιακή παθολογία. Συνοδεύονται από διαταραχή της ακοής, ενώ ακόμη πιο πιθανό είναι να προκύψουν αν συνυπάρχει και νευροαισθητήρια βαρηκοΐα. Σε αυτή την περίπτωση ονομάζονται ιδιοπαθείς εμβοές.

Δεδομένου ότι η παθοφυσιολογία τους δεν είναι πλήρως κατανοητή, η θεραπεία τους συχνά καθίσταται δύσκολη. Μια αναδρομή στη βιβλιογραφία αποδεικνύει ότι τα αποτελέσματα είναι αμφιλεγόμενα για τις περισσότερες χρησιμοποιούμενες θεραπείες. Συνεπώς, πολλοί ασθενείς είναι δυνατόν να βοηθηθούν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της πάθησής τους.

Κατά τα τελευταία έτη κυκλοφόρησε στη χώρα μας το ΜemoVigor 2, το οποίο περιέχει ένα συνδυασμό θεραπευτικών ουσιών που βοηθά στην αντιμετώπιση αυτής της χρόνιας πάθησης. Πρόσφατα διεξήχθη σχετική κλινική μελέτη στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά από κορυφαίους ΩΡΛ. Δημοσιεύθηκε  στο περιοδικό Hellenic Otorhinolaryngology με σκοπό να διερευνηθεί η αποτελεσματικότητα του συμπληρώματος στις εμβοές.

Εμβοές: Τι έδειξαν τα αποτελέσματα της θεραπείας με MemoVigor 2

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι το 83% των ασθενών, που συμμετείχαν με ιδιοπαθείς εμβοές και χρησιμοποιήσαν 1 δισκίο την ημέρα από το MEMOVIGOR 2 για 3 μήνες, παρουσίασαν βελτίωση τόσο στην ένταση, όσο και στη συχνότητα των εμβοών.

Πιο συγκεκριμένα, το 58,5% των ασθενών παρουσίασε αντικειμενική και υποκειμενική βελτίωση! Το 19,5% παρουσίασε μόνο υποκειμενική βελτίωση, πιθανόν λόγω αποτελέσματος placebo. Το 5% είχε αντικειμενική βελτίωση, γεγονός που μπορεί να αποδοθεί σε ψυχολογική επιβάρυνση. Τέλος, μόλις το 17% των ασθενών δεν παρουσίασε καμία βελτίωση.

Τι είναι το MemoVigor 2

Το MemoVigor 2 είναι ένα σύμπλεγμα 18 φυσικών συστατικών. Πιο συγκεκριμένα, το σύνθετο αυτό συμπλήρωμα διατροφής περιέχει τέσσερα φωσφολιπίδια, gingko biloba, L-ακετυλοκαρνιτίνη, γλουταμινικό οξύ, λινολεϊκό οξύ, βιταμίνες C, B1, Β6, Β12, E, σελήνιο, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, μύρτιλλο. Διαθέτει Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας, καθώς είναι το μόνο φυσικό σκεύασμα που αντιμετωπίζει εμβοές. Το συστατικό που το καθιστά μοναδικό είναι τα 4 φωσφολιπίδια, μιας και είναι βασικά συστατικά των κυτταρικών μεμβρανών και απαραίτητα  για την υγεία των κυττάρων νευρικού συστήματος και του εγκεφάλου.

εμβοές

Το MemoVigor 2 δίνει λύση στις εμβοές, σύμφωνα με επιστημονική μελέτη

Το σημαντικότερο όμως είναι, ότι το MemoVigor 2 δεν έχει παρενέργειες, γι’ αυτό και συστήνεται από ΩΡΛ και νευρολόγους, σε δημόσιες και ιδιωτικές κλινικές. Χάρη στις αντιοξειδωτικές, νευροτροφικές και αγγειοδραστικές ιδιότητές του σε συνδυασμό με τα 18 φυσικά συστατικά που περιέχει, μπορεί να γίνει το φάρμακο της φύσης που θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τις εμβοές,. Το MemoVigor2 θα το βρείτε στα φαρμακεία.