Λοβέρδος: Τα καρτέλ της υγείας χτυπούν και πάλι!

  • Iatropedia
Μαζικά αποχώρησαν απο την ηλεκτρονική δημοπρασία προμήθειας αναλώσιμων υλικών οι προμηθευτές μετά την επίθεση, απο το βήμα της Βουλής, του Ανδρέα Λοβέρδου. Ο υπουργός Υγείας μίλησε για καρτέλ στην υγεία που πωλούν ακριβά τα υλικά και προειδοποίησε ότι θα "αγοράσει από την Κύπρο".

Ο υπουργός υγείας τόνισε μάλιστα οτι δεν πρόκειται να δεχθεί κανέναν εκβιασμό απο τα καρτέλ, όπως τα χαρακτήρισε και πρόσθεσε πως το επόμενο βήμα είναι να ξεκινήσει η προμήθεια υλικών απο την αγορά της Κύπρου.

«Σε συνέχεια της αδικαιολόγητα σφοδρής επίθεσης του Υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου, από το βήμα της Βουλής, αναφερόμενος στους προμηθευτές Υγείας και ειδικότερα στον κλάδο των ορθοπεδικών, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών και Υγείας (ΣΕΠ) δεν ζητά υποχώρηση από το ΥΥΚΑ, ζητά την τήρηση των νόμων που προβλέπει την εξόφληση τιμολογίων εντός 90 ημερών αλλά και την τήρηση των δεσμεύσεων του ίδιου του Υπουργού αλλά και δια στόματος των συνεργατών του, για την εξόφληση των επί ετών οφειλών μέχρι τις 30.1.2012, με τελευταίες διαβεβαιώσεις από τη συνάντηση της 9ης Ιανουαρίου», τόνισαν οι προμηθευτές.

Η κόντρα πάντως των δύο πλευρών φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει για τα καλά ενώ οι προμηθευτές φαίνεται ότι επεξεργάζονται πλέον το σενάριο του εμπάργκο στα νοσοκομεία.