Λοβέρδος κατά Σαλμά για το νέο σύστημα παρακολούθησης φαρμάκων! Γιατί τον κατηγορεί

  • Iatropedia
Σε ευθεία επίθεση κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά περνά ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή τις ανακοινώσεις του αναπληρωτή υπουργού για το νέο σύστημα παρακολούθησης της διακίνησης των φαρμάκων. Τι λέει ο πρώην υπουργός και τι αιχμές αφήνει και για το ΠΑΣΟΚ.

Ευθείες κατηγορίες κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά εξακοντίζει ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος καθώς σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι καπηλεύεται το έργο του παρελθόντος για να προβληθεί τόσο ο ίδιος όσο και ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Ο κ.Λοβέρδος επισημαίνει ότι το νέο σύστημα παρακολούθησης των φαρμάκων στηρίζεται σε νόμο που η ΝΔ είχε καταψηφίσει ενώ τώρα ο Μάριος Σαλμάς οικειοποιείται αυτό το έργο κάνοντας λόγο και για «μικρότητες».

Οι βολές του Ανδρέα Λοβέρδου όμως φθάνουν και στο ΠΑΣΟΚ καθώς υπαινίσσεται ότι δεν υπάρχει κανείς να υπερασπιστεί τα όσα είχαν γίνει στο παρελθόν.

Ο πρώην υπουργός Υγείας υπογραμμίζει χαρακτηριστικά: «Στοιχειώδης πολιτική ευγένεια επιβάλλει τη δημόσια αναφορά στους ψηφισμένους νόμους του Φεβρουαρίου και του Ιουνίου του 2011 -για τους οποίος και χτυπήθηκα με κάθε μέσο – εκ μέρους του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας αλλά και του επί τριετίας προέδρου του ΕΟΦ.

Δεν το έπραξαν, πιστοί στη δοκιμασμένη μέθοδο της οικειοποίησης της προσπάθειας πολλών ανθρώπων για λόγους προβολής και εντυπωσιασμού. Ξέχασαν όμως να υπενθυμίσουν στον ελληνικό λαό ότι το άρθρο 64 του νομού 3918/11 που με μεγάλη χαρά εφαρμόζουν τώρα, η Νέα Δημοκρατία το είχε καταψηφίσει!

Το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων ή το καπηλεύονται άλλοι, είτε το λασπώνουν και δεν υπάρχει κάνεις να το υπερασπιστεί. Σε αυτήν την κατάσταση πρέπει να δοθεί ένα τέλος. Η προσπάθεια να κρατηθεί όρθιο το εθνικό σύστημα υγείας είναι υπόθεση όλων και δεν χωρούν τέτοιες μικρότητες. «