Λοβέρδος: Επισπεύστε όλες τις αλλαγές στο ΕΣΥ

ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÇÓ ÄÉÁÑÊÏÕÓ ÅÐÉÔÑÏÐÇÓ ÊÏÉÍÙÍÉÊÙÍ ÕÐÏÈÅÓÅÙÍ ÔÇÓ ÂÏÕËÇÓ ÃÉÁ ÔÏ ÍÏÓÏÊÏÌÅÉÏ "ÅÑÑÉÊÏÓ ÍÔÕÍÁÍ" (EUROKINISSI // ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)
Την εντολή να επισπευσθούν όλες οι αλλαγές που είχαν δρομολογηθεί στα δημόσια νοσοκομεία αλλά και γενικότερα στην Υγεία έδωσε τα τελευταία 24ωρα ο υπουργός Υγείας στα υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου του. Άλλωστε παραμένει άγνωστο -εξαιτίας της ρευστής πολιτικής κατάστασης- αν ο ίδιος θα εξακολουθεί να είναι υπουργός Υγείας μετά και την επιστολή του το μεσημέρι της Παρασκευής, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ δηλώνει πως αν δεν υπάρξει κυβέρνηση εθνικής ενότητας μετά την ψήφο εμπιστοσύνης, εκείνος δεν έχει θέση στις κυβερνητικές διεργασίες

Περικοπές σε φάρμακα στα νοσοκομεία, ολοκλήρωση διαγωνισμών για την αγορά υλικών αλλά μεταξύ άλλων και ολοκλήρωση της μηχανογράφησης στο ΕΣΥ, θα πρέπει να κάνουν άμεσα διοικητές νοσοκομείων και περιφερειάρχες καθώς ο Ανδρέας Λοβέρδος γνωρίζοντας ότι η πολιτική κατάσταση είναι ρευστή τις επόμενες ημέρες, επιχειρεί να ολοκληρώσει τις δεσμεύσεις που ο ίδιος έχει λάβει απέναντι στους δανειστές μας. Άλλωστε γίνεται σαφές και από την επιστολή του που απέστειλε το μεσημέρι της Παρασκευής ότι η παραμονή του στο υπουργείο Υγείας είναι αμφίβολη.

Όπως και να χει ο ίδιος τις τελευταίες ημέρες παραμένει απασχολούμενος με ζητήματα πολιτικής φύσεως και ελάχιστα αφιερώνεται στην υγεία. Καθόλου τυχαίο ότι σε πολλούς τομείς του χώρου της υγείας οι συνθήκες παραμένουν «παγωμένες» και οι ασθενείς παλεύουν για να εξυπηρετηθούν.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα περιβόητα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια (ΚΕΝ) που αποτελούν ουσιαστικά την τιμολόγηση της νοσηλείας των ασθενών στα νοσοκομεία και περιλαμβάνουν για κάθε νόσο συγκεκριμένες ημέρες παραμονής στο ΕΣΥ, παρότι παρουσιάζουν αμέτρητα προβλήματα, δεν έχουν αλλαχθεί ακόμη.

Ενδεικτικό είναι επίσης ότι σε πολλές περιπτώσεις οι ασθενείς παίρνουν άρον άρον εξιτήριο έστω κι αν δεν έχουν αποθεραπευτεί επειδή τα ΚΕΝ προβλέπουν λιγότερες ημέρες νοσηλείας από αυτές που απαιτούνται πραγματικά. Αποτέλεσμα είναι οι διοικητές των νοσοκομείων να ψάχνουν την τελευταία στιγμή λύση ώστε να μη βγουν στο δρόμο άρρωστοι πολίτες πριν ακόμη γίνουν καλά.

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends