«Λουκέτο» στην καρδιοχειρουργική του Παίδων

2f15918793adc98dafa0f85faa8439d6.JPG
Σάλος έχει προκληθεί στους εργαζόμενους του συστήματος υγείας από την απόφαση του υπουργείου Υγείας και της διοίκησης του νοσοκομείου παίδων Αγία Σοφία να κλείσει ουσιαστικά το καρδιοχειρουργικό τμήμα του Νοσοκομείου.

Με πρόσχημα διάφορα προβλήματα λειτουργίας η διοίκηση του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία κλείνει το καρδιοχειρουργικό τμήμα του νοσοκομείου και μεταφέρει όλα τα παιδιά που νοσηλεύονται στο Ωνάσειο.

Χωρίς ουσιαστική αιτία αλλά και με επιχείρημα την … «αδυναμία επίτευξης παραγωγής του αναμενόμενου ιατρικού έργου» η διοίκηση του Αγία Σοφία βάζει λουκέτο στο μοναδικό δημόσιο καρδιοχειρουργικό τμήμα για παιδιά που εξυπηρετεί κάθε χρόνο εκατοντάδες περιστατικά.

Η πραγματική αιτία άγνωστη αλλά ήδη προκαλούνται έντονες αντιδράσεις από τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Άλλωστε ως δείγμα των προθέσεων της η διοίκηση του νοσοκομείου αποφάσισε εκτός των άλλων να ενσωματώσει την ειδική Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα (ΚΕΜ) στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Οι γιατροί του τμήματος αλλά και η ΟΕΝΓΕ με επιστολή τους στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας ζητούν να ανακληθεί άμεσα η απόφαση και να ενισχυθεί το τμήμα με προσωπικό ώστε να συνεχισθεί απρόσκοπτα το έργο.

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends