Λουκέτο και σήμερα στα φαρμακεία! Αποφασίζουν οι φαρμακοποιοί για συνέχεια ή όχι

  • Iatropedia
Για δεύτερη μέρα πρέπει να εξυπηρετούνται στα εφημερεύοντα φαρμακεία οι ασθενείς λόγω της απεργίας των φαρμακοποιών. Συνέχεια ή όχι στα λουκέτα; Κρίσημη συνάντηση προεδρείου Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με Άδωνι αυτή την ώρα

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Με κλειστά τα φαρμακεία οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου έχουν συνάντηση αυτή τη στιγμή με τον Άδωνι Γεωργιάδη. Επί τάπητος αναμένεται να τεθούνοι αλλαγές που προωθεί η τρόικα και προκαλούν έντονες αντιδράσεις στον κλάδο.

Από την έκβαση που θα έχει η συνάντηση των φαρμακοποιών με τον υπουργό υγείας θα κριθεί και το μέλλον των κινητοπιήσεων τους.

Πάντως ολοκληρώνεται σήμερα το διήμερο προειδοποιητικό λουκέτο στα φαρμακεία όλης της χώρας, με το οποίο οι φαρμακοποιοί προσπαθούν να ανατρέψουν τις αρνητικές για εκείνους εξελίξεις που επιμόνως προωθεί η τρόικα.

Μάλιστα σήμερα συνεδριάζουν για να αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους. Επισημαίνουν βέβαια πως αν περάσουν τα δυσάρεστα για τον κλάδο μέτρα των δανειστών, θα προχωρήσουν ακόμη και σε λουκέτα εβδομάδων. Κάτι που άλλωστε έχουν κάνει και στο παρελθόν προκαλώντας «μπλακ άουτ» στην αγορά φαρμάκου.

Οι αλλαγές που προωθεί η τρόικα και προκαλούν έντονες αντιδράσεις στον κλάδο δεν είναι μόνο η πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και στα σούπερ μάρκετ. Είναι και η επιμονή των δανειστών να μειώσουν το ποσοστό κέρδους του κλάδου στο 15% έστω κι αν είναι σαφές ότι πολλοί φαρμακοποιοί θα αναγκαστούν να κλείσουν οριστικά τα φαρμακεία τους λόγω υψηλού κόστους λειτουργίας.

Παράλληλα η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος με αλλαγή στα πληθυσμιακά κριτήρια για το άνοιγμα νέου φαρμακείου αλλά και η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου είναι μεταξύ άλλων τα αγκάθια που οδηγούν σε κινητοποιήσεις τους φαρμακοποιούς.

Οι ασθενείς θα πρέπει να προμηθεύονται τα φάρμακά τους από τα εφημερεύοντα φαρμακεία τα οποία σε αυτήν την κινητοποίηση αναμένεται να είναι περισσότερα ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες και να μην υπάρχει ταλαιπωρία του κόσμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στον «αέρα» οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ! Κινδυνεύουν να μείνουν και χωρίς ιδιώτες γιατρούς

Τρόικα: «Κλείστε και το θέμα με τα φάρμακα ως την Κυριακή»! Τα αδιέξοδα και οι διαπραγματεύσεις

Στην κόψη του ξυραφιού τα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ-ου! Θα ανοίξουν στην ώρα τους;

Απίστευτο: Κουρεύτηκαν οριστικά τα φάρμακα για το 2014! Κάτω από 2 δις η δαπάνη