«Λουκέτα» και σε ψυχιατρικές κλινικές λόγω έλλειψης ρευστού!

  • Iatropedia
Μπορεί εν μέσω οικονομικής κρίσης και εθνικής κατάθλιψης οι Έλληνες να έχουν περισσότερο ανάγκη παρά ποτέ την ψυχολογική και ψυχιατρική στήριξη, αυτό όμως δε φαίνεται να έχει και πολύ μεγάλη σημασία για τους ιθύνοντες. Αλλιώς πως θα άφηναν απλήρωτους τους ειδικευόμενους των ψυχιατρικών κλινικών.

Οι ειδικευόμενοι γιατροί της ψυχιατρικής κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας καθώς δεν τους έχουν καταβληθεί οι εφημερίες Δεκεμβρίου 2011, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2012.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους «δεν συμμετείχαν στις προηγούμενες ανάλογες κινητοποιήσεις των υπολοίπων νοσοκομείων της Ελλάδας που έγιναν τον προηγούμενα μήνα, σεβόμενοι το ευαίσθητο και ευάλωτο χώρο της ψυχικής υγείας, τον οποίο υπηρετούν.

Παρόλα αυτά, οι εφημερίες παραμένουν απλήρωτες ενώ σε όλα τα λοιπά νοσοκομεία έχουν καταβληθεί οι αποδοχές του 2011 και οι πρώτοι μήνες του 2012.

Είμαστε πλέον αναγκασμένοι και εμείς να αναλάβουμε πρωτοβουλίες, με το δικαίωμα που μας δίνει ο νόμος μέσω της επίσχεσης εργασίας, αρχομένης από την Τετάρτη 2 Μαΐου 2012.»