Λύσεις για την υγειονομική κάλυψη της νότιας Ρόδου από τρεις βουλευτές

  • Iatropedia
Αναφορά προς τον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, σχετικά με την αναβάθμιση της λειτουργίας των δομών υγείας της νότιας Ρόδου, κατέθεσανοι βουλευτές Δωδεκανήσου, Νεκτάριος Σαντορινιός, Δημήτρης Γάκης και Ηλίας Καματερός.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Η αναφορά βασίστηκε σε έγγραφο του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου που κατέληγε σε απτές προτάσεις για την αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών υγείας στη Νότια Ρόδο .

Η περιοχή της Νότιας Ρόδου είναι η μεγαλύτερη σε έκταση περιοχή του νησιού. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από την ανεπάρκεια σε δομές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν στον υπουργό Υγείας, όπως το να αποτελέσει το πολυδύναμο ιατρείο στο Γεννάδι το Π.Ι. ΠΕΔΥ Γενναδίου με 24ωρη λειτουργία στο οποίο θα υπηρετούν όλοι οι ιατροί της Ν. Ρόδου και να δημιουργηθεί ΕΚΑΒ Ν. Ρόδου και ημερήσιο πρόγραμμα παροχής Π.Φ.Υ σε όλα τα χωριά της Ν. Ρόδου από το προσωπικό του Π.Ι. ΠΕΔΥ Γενναδίου, είναι μελετημένες κινήσεις που θα αποτελέσουν λύση στο πρόβλημα του νησιού.

Τις λύσεις αυτές είχε συντάξει ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου το προεδρείο του οποίου είχε συμμετάσχει στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο νησί προ δύο εβδομάδων με αφορμή τον θάνατο μιας 55χρονης που υπέστη καρδιακό επεισόδιο και κατέληξε αβοήθητη στον δρόμο για το νοσοκομείο του νησιού.