Λύση δίνει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την υγειονομική κάλυψη άγονων περιοχών

  • Iatropedia
Μέχρι 500 ευρώ παραπάνω χρήματα για σίτιση και διαμονή θα λαμβάνει όποιος γιατρός επιλέξει να πάει εκεί που οι άλλοι αρνούνται...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου προχωρά στην θέσπιση νέων, επιπρόσθετων κινήτρων για την πλήρωση των κενών θέσεων γιατρών σε νησιωτικές και απομακρυσμένων περιοχές όπως είναι η Θύμαινα, τα Ψαρά, οι Οινούσσες και το Σίγρι της Μυτιλήνης… Την λύση αυτή έφερε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η περιφερειάρχης Χριστίνα Καλογήρου μετά τις επαφές που είχε στην Αθήνα με τον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Με βάση την απόφαση αυτή, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα καλύπτει τις δαπάνες για τη σίτιση ή και τη στέγαση των επικουρικών και των αγροτικών γιατρών οι οποίοι θα επιλέξουν να μεταβούν σε ένα απομακρυσμένο, άγονο νησί ή περιοχή. Και το πόσο που θα του καλύπτουν θα είναι ως 500 ευρώ.

«Η δαπάνη θα καλυφθεί από τον τακτικό προϋπολογισμό της Περιφέρειας. Μένει τώρα η έκδοση της απαραίτητης ΚΥΑ από το υπουργείο Υγείας για να μπορέσει να εφαρμοστεί η απόφαση αυτή και να ρυθμιστούν όλοι οι παράμετροι», ανέφερε μιλώντας στο Politischios.gr ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Βαλσαμίδης.