Λιώνουν από έλλειψη φαρμάκων και υλικών βαριά ασθενείς στη Χίο!

  • Iatropedia
Ούτε ένα ούτε δύο αλλά δεκάδες νοσοκομεία ανά τη χώρα, αποδεικνύεται τελικά ότι δε διαθέτουν φάρμακα αλλά και υλικά για την επιβίωση των ασθενών.

Μετά το θεραπευτήριο της Λέρου που αφήνει νηστικούς τους ψυχικά πάσχοντες λόγω έλλειψης κονδυλίων, και το νοσοκομείο της Χίου (Σκυλίτσειο) δε διαθέτει τα απαραίτητα φάρμακα για καρκινοπαθείς και νεφροπαθείς με αποτέλεσμα θεραπείες να καθυστερούν και ασθενείς να κινδυνεύουν.

Είναι ενδεικτικό σύμφωνα και με τις καταγγελίες του προέδρου των νεφροπαθών του νησιού Κ.Χαλκιά, ότι δεν υπάρχουν φίλτρα νεφρού για αιμοκάθαρση αλλά και τα αντίστοιχα φάρμακα με συνέπεια οι νεφροπαθείς με κίνδυνο τη ζωή τους να μην μπορούν να κάνουν αιμοκάθαρση.

Πάντως ούτε οι παρεμβάσεις και η θετική διάθεση του υπηρεσιακού υπουργού Υγείας Χρήστου Κίττα, φαίνεται πως μπορούν να λύσουν το πρόβλημα καθώς οι όποιες αποφάσεις εξαιτίας ακριβώς της υπηρεσιακής κυβέρνησης, δεν μπορούν παρά να είναι προσωρινές.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το πρόβλημα της Λέρου με την έλλειψη τροφίμων λύθηκε μόνο για δύο μήνες καθώς τόσα ήταν τα έκτακτα κονδύλια που ήταν δυνατόν να εξασφαλισθούν.