Λυκουρέντζος προς περιφερειάρχες Υγείας: «ελέγξτε τις δαπάνες στα νοσοκομεία»!

  • Iatropedia
Οδηγίες στους επτά επικεφαλής των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) για το πώς να συγκρατήσουν τις δαπάνες στα νοσοκομεία αλλά και πώς να εφαρμόσουν όλα τα προγράμματα των προϋπολογισμών, θα δώσει σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος. Τι οδηγίες θα δοθούν;

Το μήνυμα είχε δοθεί ήδη σε προηγούμενες συναντήσεις: «Ελέγξτε τις δαπάνες»! Είναι άλλωστε τώρα το βασικό μέλημα της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας δεδομένου ότι οι δανειστές μας παρακολουθούν στενά όλα τα κονδύλια που φεύγουν για την Υγεία.

Ο κ.Λυκουρέντζος αναμένεται να δώσει λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με τις προμήθειες των νοσοκομείων οι οποίες ακόμη και σήμερα δεν έχουν ελεγχθεί. Και αυτό διότι πολλά υλικά εξακολουθούν να αγοράζονται σε υψηλότερες τιμές παρότι έχουν τεθεί όρια στις τιμές.

Από την άλλη κάποια άλλα απαραίτητα υλικά δεν υπάρχουν καν στα ράφια των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Παράλληλα θα συζητηθεί το θέμα των ΕΣΠΑ τα οποία εμφανίζουν εξαιρετικά χαμηλά απορροφητικότητας στον τομέα της Υγείας.

Οι 7 νέοι επικεφαλής των Υγειονομικών Περιφερειών που διορίσθηκαν πριν λίγο καιρό, θα έχουν να αντιμετωπίσουν σκληρές περικοπές στα νοσοκομεία καθώς οι τροϊκανοί περιμένουν να το δάχτυλο στη …σκανδάλη για το παραμικρό λάθος. Άλλωστε έχουν διαμηνύσει ότι αν δεν γίνουν μειώσεις και στα λειτουργικά έξοδα θα ληφθούν έκτακτα μέτρα.

Δήμητρα Ευθυμιάδου