Λυκουρέντζος κατά υπηρεσιακών για τους μαϊμού τυφλούς!

  • Iatropedia
Πειθαρχική δίωξη κατά των υπηρεσιακών παραγόντων που δεν “κυνήγησαν” το γιατρό της Ζακύνθου που εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά τυφλότητας άσκησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Κατά τον Ανδρέα Λυκουρέντζο η πειθαρχική δίωξη είχε ασκηθεί κατά παντός υπευθύνου από τον Αύγουστο για την υπόθεση της έκδοσης των πλαστών πιστοποιητικών τυφλότητας από την υγειονομική επιτροπή της Ζακύνθου.

Ο υπουργός Υγείας θεωρεί ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες ανταποκρίθηκαν πλημμελώς στα καθήκοντά τους και έδειξαν ανοχή στη δίωξη κατά του υπευθύνου γιατρού.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά: “Η πειθαρχική δίωξη είναι συνέπεια του γεγονότος ότι οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες ανταποκρίθηκαν πλημμελώς στα καθήκοντά τους, επιδεικνύοντας ανεπίτρεπτη ανοχή και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις κατά την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία πειθαρχικής δίωξης εναντίον του εμπλεκομένου στη συγκεκριμένη υπόθεση ιατρού”.

Να σημειωθεί ότι το 82,35% όσων έπαιρναν επίδομα τυφλότητας στον νομό Ζακύνθου δεν ήταν πραγματικά τυφλοί, όπως προέκυψε από τον επανέλεγχο που έκανε το ΙΚΑ.

Συγκεκριμένα από τους 388 «τυφλούς» της Ζακύνθου, που κλήθηκαν για έλεγχο από τις υγειονομικές επιτροπές του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), προσήλθαν για εξέταση μόνο οι 221 και βρέθηκε ότι μόλις οι 34 έπρεπε να λαμβάνουν το επίδομα.