Λέσβος: ΜΚΟ της Καθολικής Εκκλησίας νοίκιασε ξενοδοχείο για να βοηθήσει στο προσφυγικό

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Σε μία σημαντική επένδυση, προχώρησε η γνωστή μη Κυβερνητική Οργάνωση της Καθολικής Εκκλησίας «Caritas» Ελλάς στην προσπάθεια της να συμβάλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων από τις ροές προσφύγων στη Λέσβο. Νοίκιασε για ένα εξάμηνο σε πρώτη φάση, τις εγκαταστάσεις και τη λειτουργία μεγάλου ξενοδοχείου στον κόλπο της Γέρας εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο τις ανάγκες φιλοξενίας μέσα στο χειμώνα, προσφύγων που χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας (συγγενείς θυμάτων ναυαγίων, χωρισμένες οικογένειες, άτομα με ειδικές ανάγκες και άλλα παρόμοια περιστατικά).

 

Σημειώνεται ότι η μη Κυβερνητική Οργάνωση της Καθολικής Εκκλησίας νοίκιασε τόσο τις εγκαταστάσεις όσο και τις υπηρεσίες του… προσωπικού του ξενοδοχείου!

Ενώ προκήρυξε και την πρόσληψη προσωπικου για επιπλέον θέσεις εργασίας με ειδικά προσόντα για υπηρεσίες που θα χρειαστούν.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η «Caritas» Ελλάς έχει συμβάλει στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος στη Λέσβο και στα άλλα νησιά με έκτακτο πρόγραμμα ενίσχυσης από τα τέλη του καλοκαιριού και συνεχίζει τις δράσεις της σε αυτήν την κατεύθυνση.

Η Λέσβος «βάλλεται» από τις αρχές του καλοκαιριού από το διογκούμενο προσφυγικό πρόβλημα καθώς στο νησί περνούν καθημερινά χιλιάδες απελπισμένοι πρόσφυγες από την Συρία αλλά και Αφγανοί που ζητούν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη. Παρά την καλή θέληση των κατοίκων, τις προσπάθειες της κυβέρνησης και την δράση ΜΚΟ, η κατάσταση βγαίνει πολλές φορές εκτός ελέγχου…