Λεφτά υπάρχουν! Υπάλληλος στο ΕΣΥ με 3,5 εκατ. ευρώ καταθέσεις…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Στον Εισαγγελέα βρίσκεται ο φάκελος που έχει σχηματιστεί για πρώην υπάλληλο του νοσοκομείου Πρέβεζας, ο οποίος είχε φύγει με εθελουσία αποχώρηση, στον οποίο το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π.) εντόπισε τραπεζιτικούς λογαριασμούς με 3,5 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος έπαιρνε έναν μισθό δημοσίου υπαλλήλου και η σύζυγός του διατηρούσε κατάστημα που συνεχίζει να το διατηρεί, χωρίς έσοδα που να δικαιολογούν την αποταμίευση αυτή.

Ο πρώην υπάλληλος στο ΕΣΥ (δημόσιου νοσοκομείου) δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την προέλευση των χρημάτων αυτών και ως εκ τούτου ερευνώνται έργα του νοσοκομείου στα οποία ο ίδιος είχε ενεργό ανάμιξη με σκοπό να εντοπιστεί ποιος και πότε του έδωσε μίζα…

Μεταξύ των έργων αυτών είναι και η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου η οποία έχει σοβαρές τεχνικές ατέλειες και ακόμη δεν έχει παραληφθεί αν και έχουν περάσει χρόνια από την ολοκλήρωσή της και έχει κοστίσει πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Ο πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής σε ομιλία του στην Πρέβεζα είχε χαρακτηρίσει την υπόθεση του έργου αυτού που είχε γίνει επί ΠΑΣΟΚ ως «μέγα οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο» αλλά όταν ο ίδιος έγινε πρωθυπουργός και η Ν.Δ. κυβέρνηση δεν έγιναν προσπάθειες να αποκαλυφθεί τι είχε συμβεί.

Οι επιθεωρητές ερευνούν τώρα και την περίπτωση ενός γιατρού στον οποίο εντοπίστηκαν χρήματα που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από το ίδιο νοσοκομείο…