Κρούουν το κώδωνα του κινδύνου για εμφάνιση καρκίνου στους εφήβους λόγω παχυσαρκίας

  • Iatropedia
Νέα βρετανική έρευνα καταδεικνύει τη συσχέτιση παχυσαρκίας και καρκίνου. Απειλούνται με δέκα διαφορετικά είδη καρκίνου. Μόνο το 40% των εφήβων, που διερωτήθηκαν, θεωρούν πως έχουν φυσιολογικό βάρος, αυξάνοντας τον κίνδυνο για την μη πρόληψη ασθενειών.

Βρετανοί ερευνητές υπέβαλαν σε έρευνα 5.000 εφήβους ηλικίας 13 έως 15 ετών για να δουν πόσοι από αυτούς θεωρούν πως βρίσκονται σε φυσιολογικά επίπεδα βάρους.

Η συντριπτική πλειοψηφία των εφήβων, το 75% περίπου είχαν φυσιολογικό βάρος, 20% ήταν υπέρβαροι και 7% παχύσαρκοι. Παρόλα αυτά, μόνο το 40% δήλωσαν πως έχουν φυσιολογικό βάρος, ενώ ένα μικρό ποσοστό της τάξεως του 0,4% δήλωσαν αδύνατοι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Telegraph, οι υπέρβαροι έφηβοι είναι αντιμέτωποι με αυξημένο κίνδυνο παρουσίασης καρκίνου, μάλιστα με δέκα διαφορετικά είδη καρκίνου, όπως επισημαίνουν οι γιατροί.

Οι επιστήμονες είναι ανήσυχοι για την στρεβλωμένη εικόνα των εφήβων για το βάρος τους. Αν και κάποια από τα δείγματα είναι αντικειμενικά και ενθαρρυντικά, θα πρέπει να βρεθούν άμεσα λύσεις τόσο για να αντιμετωπίσουν την αλήθεια οι έφηβοι, όσο και για την απώλεια περιττού βάρους τους.

Στόχος τους είναι οι υπέρβαροι έφηβοι να μην γίνουν υπέρβαροι ενήλικες με πολλές επιπτώσεις στην υγεία τους.

http://www.telegraph.co.uk/

Διαβάστε επίσης:

“Μάστιγα” η εξάπλωση του “δυτικού” τρόπου διατροφής, βάσει νέας έρευνας

Ποιες παθήσεις προτιμούν τους νέους