Κριστίν Λαγκάρντ: Παραπληροφορημένη και παρεξηγήσιμη…

  • Iatropedia
Η πρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, αναφερόμενη στις μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να έχουν γίνει στην χώρα μας και σε αυτές που σύντομα πρέπει να δρομολογηθούν, επέλεξε να φέρει ως παράδειγμα το βρεφικό γάλα... Λάθος, καθώς δεν είχε σωστή πληροφόρηση για το θέμα!

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Συγκεκριμένα είπε ότι ενώ είχε περάσει μεταρρύθμιση που όριζε την πώλησή του στα σούπερ μάρκετ με… χαμηλή τιμή, σήμερα η ρύθμιση αυτή άλλαξε και πωλούνται πλέον στα φαρμακεία ανεβάζοντας τις τιμές στα ύψη!!!

Αυτό είναι ανακριβές βέβαια καθώς τα βρεφικά γάλατα πωλούνται εδώ και 2 χρόνια σχεδόν και από τα σούπερ μάρκετ… Οπότε ήταν αναμενόμενο να έχουμε αντίδραση εκ μέρους των φαρμακοποιών.

Ας δούμε τις αντιδράσεις τους:

Σχόλιο σε ιστοσελίδα των φαρμακοποιών:

«Προφανώς και έχει…… λάθος πληροφοριοδότες η κ. Λαγκάρντ (γιατί άραγε; Και ποιοι την πληροφορούν; ) αφού το βρεφικό γάλα εδώ και αρκετό καιρό πωλείται ακόμα στα σούπερ μάρκετ και οι τιμές τους από όταν έφυγαν από τα φαρμακεία δεν έχουν πέσει!

Από τις δηλώσεις αυτές γίνεται εύκολα αντιληπτό, ότι κάποιοι εντός των τοιχών της χώρας δίνουν λανθασμένες πληροφορίες, δυσφημιστικές για το ελληνικό φαρμακείο, κάτι που εμείς οι φαρμακοποιοί έχουμε καταγγείλει πολλές φορές και ιδιαίτερα για την πλαστή εργαλειοθήκη που βαπτίστηκε του ΟΟΣΑ ενώ στην πραγματικότητα ήταν του ΙΟΒΕ και της ελληνικής κυβέρνησης».

Δηλώσεις του προέδρου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κώστα Λουράντου:

«Εχουμε ξεπεράσει τα όρια του κωμικοτραγικού… Η κυρία Λαγκάρντ μιλώντας σε δημοσιογράφο διεθνούς δικτύου αναφέροντας για τις στρεβλώσεις της Ελλάδας έφερε ως παράδειγμα τα βρεφικά γάλατα που ενώ πωλούντο στα super markets με χαμηλή τιμή (!) πωλούνται σήμερα στα … φαρμακεία ανεβάζοντας τις τιμές τους στα ύψη!

Δεν εγνώριζε (;) οτι τα βρεφικά γάλατα πωλούνται ακόμα στα super markets και ότι ούτε οι τιμές τους από όταν έφυγαν από τα φαρμακεία δεν έχουν πέσει!!!

Υπευθυνότητα και πληροφόρηση στο έπακρον… από αυτούς που ορίζουν τις τύχες του κόσμου….

Τι να πεί κανείς;

ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ»

Δήλωση του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κυριάκου Θεοδοσιάδηόπως δημοσιεύθηκε στο pharmateam:

«Η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας σε εκπομπή του PBS και θέλοντας να αποδείξει ότι η Ελλάδα δεν έχει εφαρμόσει δομικές και σε βάθος μεταρρυθμίσεις επικαλέσθηκε το παράδειγμα του βρεφικού γάλακτος, για το οποίο όπως είπε «Πουλήθηκε για λίγο σε σούπερ μάρκετ, οι τιμές έπεσαν και στη συνέχεια επέστρεψε στα φαρμακεία».

Πρέπει να επισημάνω προς την κα Λαγκάρντ ότι οι Έλληνες πληροφοριοδότες της για τα ισχύοντα στην Ελλάδα είναι είτε άσχετοι ή προβοκάτορες. Σε κάθε περίπτωση ψεύδονται.

Αλλά και η ελαφρότητα με την οποία η κ. Λαγκάρντ δέχεται και αναπαράγει τέτοιου είδους ενημέρωση είναι παροιμιώδης.

Εάν η κ. Λαγκάρντ θέλει φθηνό βρεφικό γάλα στην Ελλάδα -πράγμα που δυσκολεύομαι να πιστέψω πως την απασχολεί- ας ασχοληθεί με την τιμή εισαγωγής των γαλάτων και ας συγκρίνει αυτή την τιμή με τις αντίστοιχες που ισχύουν στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Το γενικότερο όμως πρόβλημα που αφορά όλη τη χώρα και όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας είναι ότι συζητάμε για «μεταρρυθμίσεις», για «ανάπτυξη» και για «δημοσιονομική προσαρμογή» με ανθρώπους και «θεσμούς» που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εξυπηρέτηση συμφερόντων ελληνικής ή αλλοδαπής προέλευσης.

Κυριάκος Θεοδοσιάδης»