Κρίσιμη συνάντηση Λοβέρδου Φαρμακοποιών

  • Iatropedia
Το πλήρες άνοιγμα του επαγγέλματος των φαρμακοποιών θα συζητηθεί σήμερα σε συνάντηση μεταξύ του υπουργού Υγείας και εκπροσώπων του κλάδου.

Θα ανοίγουν τα απογεύματα όλα τα φαρμακεία, θα μειωθεί το κέρδος των φαρμακοποιών, θα έρθουν αλυσίδες ξένων φαρμακείων στη χώρα μας; Αυτά κι άλλα πολλά ερωτήματα αναμένεται να απαντηθούν σήμερα σε συνάντηση του Ανδρέα Λοβέρδου και των συνδικαλιστών φαρμακοποιών, μετά και την απόφαση του Ανδρέα Λοβέρδου να απελευθερώσει το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων.

Πάντως το κλίμα είναι ήδη τεταμένο μεταξύ των δύο πλευρών αφού οι φαρμακοποιοί έχουν διαμηνύσει πως θα ξεκινήσουν κινητοποιήσεις και θα προσφύγουν και στα δικαστήρια ώστε να καταπέσει η απόφαση Λοβέρδου που προβλέπει άνοιγμα των φαρμακείων τα απογεύματα για όποιον το επιθυμεί.

Casus Belli για το κλάδο αποτελεί και το θέμα του κέρδους καθώς πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε μείωσή του με βάση και τα όσα προβλέπει το μνημόνιο. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο βρίσκει κάθετα αντίθετους τους φαρμακοποιούς που δηλώνουν ότι θα αντιδράσουν με τον πλέον έντονο τρόπο.