Κρίσιμη εβδομάδα για τον 12χρονο Ρώσο! Τι θα δοκιμάσουν οι γιατροί

  • Iatropedia
Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τον 12χρονο μικρό Ρώσο που μαχαιρώθηκε με αγριότητα από τον 20χρονο Ολλανδό ανιματέρ.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Το παιδί συνεχίζει να νοσηλεύεται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού ενώ το πρώτο του ξύπνημα στην εντατική μετά από κάποιες ημέρες καταστολής αποτέλεσε άσχημη εμπειρία για εκείνο. Οι γιατροί μιλούν για το πρώτο σοκ και τη συνειδητοποίηση τι έχει συμβεί αφού ο 12χρονος έκλαιγε συνεχώς και ζητούσε τη μητέρα του.

Γι αυτό εξάλλου το υπουργείο υγείας και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας σε συνεργασία με το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών του έχουν παραχωρήσει ειδικούς ψυχολόγους για να μπορέσουν να το εντάξουν με μια σχετική ομαλότητα στις νέες συνθήκες που αντιμετωπίζει.

Πάντως η ιατρική ομάδα του νοσοκομείου το Σαββατοκύριακο δεν επιχείρησε να τεστάρει την κινητικότητα του μικρού Ρώσου αφού κρίθηκε σημαντικότερο να γίνουν κάποιες ειδικές διαδικασίες και φυσιοθεραπείες σχετικά με την αναπνοή του και άλλα λειτουργικά όργανα.

Τα πρώτα τεστ για να διαπιστωθούν οι πιθανές βλάβες στα κάτω άκρα του παιδιού αναμένεται να γίνουν εντός των ημερών ενδεχομένως και σήμερα.

Στο μεταξύ όμως αύριο Τρίτη ή την Τετάρτη οι γιατροί θα υποβάλουν τον 12χρονο σε νέα επέμβαση στο χέρι για να αποκατασταθεί βλάβη στο σημείο του τένοντα πάνω από τον καρπό.

Εκτιμάται ότι η ζημιά στο συγκεκριμένο σημείο θα αποκατασταθεί.

Η μητέρα του μικρού Ρώσου δεν έχει φύγει ούτε στιγμή από το πλευρό του ενώ οριστικά φαίνεται να έχει επιλέξει να παραμείνει με το γιο της στην Ελλάδα για. Θεραπεία του καθώς κρίνει ότι το ελληνικό σύστημα υγείας αντέδρασε άμεσα και αποτελεσματικά για να σωθεί η ζωή του μικρού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Θέλω να μείνουμε εδώ»! Τι είπε η μητέρα του 12χρονου που τραυματίστηκε από τον ανιματέρ

Και με ανίατη ασθένεια ο 12χρονος Ρώσος

Έρχεται το μεγάλο τσεκούρι στους φαρμακοποιούς! Τι ετοιμάζουν κυβέρνηση-τρόικα

«Ψαλίδι» κυβέρνησης στο ρευστό των γιατρών! Θα πάρουν χρήματα ιδιώτες και νοσοκομειακοί γιατροί;

Νέο κονδύλι για ΚΕΕΛΠΝΟ: Πόσα θα πάρει αναδρομικά;